A fenntartható otthon és lakberendezés Nagykövete

Őrfi Eszter – Greenster

Bemutatkozás

Fiatalabb koromban elég vegyes érzések fűztek a lakberendezéshez. Szenvedélyesen lapozgattam a magazinokat, olyan képekre vadászva, amik képesek voltak szépségükkel felvillanyozni. Akkor még nem tudtam volna megmagyarázni, valójában mi fogott meg bennük, ma már azt mondanám, hogy igaziak voltak, őszinték, természetesek, sallangmentesek. A másik oldalon viszont rengeteg kommersz, gyakran túlzó, nem ritkán ízléstelen dologgal találkoztam. A legkomolyabb ellenérzést a luxusnak mondott enteriőrök, termékhirdetések váltották ki belőlem, és akkor sem tudtam felhőtlenül lelkesedni, ha zöldbe csomagolt öko-luxus projektekkel találkoztam. Bár ezek legtöbbször valóban természetesek és gyönyörűek, mindig azt éreztem, hogy valami mégsem stimmel, valahogy nem fair.

Időközben elvégeztem a környezetvédelmi szakjogász képzést, dolgoztam a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának Irodájában, önkénteskedtem a Kisközösségi Programban, jártam humánökológia tanfolyamra, és ezek az ismeretek, tapasztalatok csak megerősítették bennem az érzést, hogy a mai gazdasági-társadalmi berendezkedésünkkel valami nagyon nincs rendben. Aztán jött a Greenster és megszületett a saját lakberendezői hitvallásom, a fapados luxus a bokorban, ami egy fenntartható alternatívát igyekszik kínálni a fogyasztásközpontú lakberendezéssel szemben.

Misszió

A Greensteren keresztül kezdetektől igyekszem informálni és inspirálni a követőimet, ezért rendszeres osztok meg edukatív jellegű, illetve saját házunkkal kapcsolatos, személyes hangvételű posztokat a közösségi oldalaimon. Ugyanebből a célból hoztam létre a Környezettudatos otthon Facebook csoportot, és készítettem egy kiadványt, ami a meglévő otthonok fenntartható átalakításához vezető három lépésről szól, és ingyenesen letölthető a honlapomról. Volt iskolámban, a Werk Akadémián óraadó tanárként oktatom az enteriőrstylist szakos hallgatókat fenntartható lakberendezésre. Rendszeresen kapok felkéréseket kerekasztal beszélgetésekre, szemléletformáló programokra, megjelent velem egy interjú a Greendexen, szerepeltem Nagy Réka Ökoanyu podcastjában, nemrég pedig jelöltek a Glamour Women of the Year 2022. Év lakberendezője díjára.

Személyes küldetésemnek tartom, hogy megtaláljam és összekössem a fenntarthatóbb lakberendezésért komolyan tenni akaró piaci szereplőket (dizájnereket, forgalmazókat, tervezőket), valamint a környezettudatos életmód, otthon iránt érdeklődőket, aminek a Green Guide Online tökéletes platformot képes biztosítani.

Hosszabb távon tervben van egy olyan közösségi tér létrehozása a lakóhelyem közelében, a Pilisben, ami többek között kreatív alkotóműhelyként képes befogadni a környezettudatos otthonhoz, életmódhoz kapcsolódó foglalkozásokat, workshopokat.

 

Úgy érzed, neked is itt a helyed?

Lépj kapcsolatba velem!

Ha neked is van egy olyan márkád, vállalkozásod, ami kapcsolódik a fenntartható lakberendezés témájához, keress meg, és csináljunk együtt forradalmat a lakberendezésben!

Lépj kapcsolatba velem