Leírás

Őrfi Eszter 2019-ben alapította a Greenster márkát, melynek célja, hogy fenntartható lakberendezési szolgáltatásokat nyújtson a környezettudatos otthon iránt érdeklődőknek. Online és helyszíni tanácsadással, valamint enteriőr tervezéssel kereshetitek őt, de a közösségi médián keresztül is igyekszik hasznos információkkal és inspirációval ellátni a követőit.

Eszter korábban környezetvédelmi szakjogászként dolgozott, majd második gyermeke megszületése után döntött úgy, hogy pályát módosít, és elvégezte az enteriőrstylist képzést a Werk Akadémián. Egy dologban már akkor biztos volt, hogy nem szeretne kommersz lakberendezési munkákat elvállalni, mert úgy érezte, hogy a magazinok által sugallt fogyasztásközpontú lakberendezés nem a helyes irány. Egy olyan vállalkozás lebegett a szemei előtt, ahol értékrendi alapon találják meg őt a kliensek, nem pedig pénztárcájuk alapján.

Különösen meglévő otthonok kisebb léptékű átalakítása során tudja alkalmazni az általa kidolgozott három lépcsős módszertant. Ügyfeleit először is tudatos egyszerűsítésre, vagyis rendrakásra, felelős szemléletű lomtalanításra biztatja. Második lépcsőben a kreatív hozzáállást szorgalmazza, azt mutatja meg, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet meglévő tárgyainkból. Végül a vásárlásban önmérsékletre és tudatosságra int: gondoljuk át, hogy mik a valódi szükségleteink, ne féljünk a használt bútoroktól, ha pedig újat vásárolunk, nagyon nézzük meg, miből és hol készítették. Új lakások kialakításánál, nagyobb átalakításoknál is próbálja a környezettudatos megoldások felé terelni az ügyfeleit, például a burkolatok vagy a festékek kiválasztásánál, illetve – amikor lehetőség adódik rá – igyekszik fenntartható, magyar márkákat ajánlani, betervezni.

A Greenster filozófiája három szóban fejezhető ki: fapados luxus a bokorban. A fapadosság az önkéntes egyszerűségre, mértékletességre utal, a bokor pedig a természetességre és a természetközeliségre. Eszter szerint a megváltozott körülmények miatt ideje lenne a luxusnak új értelmet adni a lakberendezésben.

A mai világban a természetes egyszerűség lehet a kulcs, ami megadja a városi ember számára az otthoni luxus érzetét, és még ennél is többet: annak a tudatát, hogy felelős hozzáállásunkkal egy jobb világ megteremtéséhez járulunk hozzá.

Ha szeretnéd otthonodat természetesebbé, zöldebbé tenni, keresd Esztert bizalommal!

Kiemelkedő törekvések

Edukáció

Hulladékkezelés

Bolygóbarát jellemzők

Etikus
Hazai alapanyagok
Hazai termékek
Környezetbarát alapanyagok
Regionális alapanyagok
Regionális termékek
Second-hand termékek
Természetes alapanyagok
Újrahasznosított alapanyagok
Újrahasznosított termékek

Értékelj

  • Lenne mit javítani
  • Imádtam!

Írd meg a véleményed