Kerülj fel a térképre!

Tedd láthatóvá a vállalkozásod zöld törekvéseit

Kedvezményt adsz, ha valaki saját pohárba kéri elvitelre a fair-trade kávét? A menün több vegán opció is szerepel, és még a szezonalitásra is figyelsz? Ahol csak tudod, a környezeted is segíted?

Nálunk a helyed!
Kerülj fel a térképre!

Tedd láthatóvá a vállalkozásod zöld törekvéseit

Mindent tűvé teszel, hogy megtaláld a legkevésbé környezetterhelő alapanyagot termékeid számára? Arra is figyelsz, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen, esetleg még a csomagokat is biciklivel indítod útjára a vevőid felé?

Mutasd meg magad!
Kerülj fel a térképre!

Tedd láthatóvá a vállalkozásod zöld törekvéseit

A lehető legtisztább alapanyagokból készítesz kozmetikumot, vagy ilyenekkel ápolod vendégeid bőrét? Visszaváltható csomagolásban adod át a testet-lelket kényeztető elixíreket? Szívügyed a tudatos szépségápolás, és erről másokat is edukálsz?

Hallani akarunk rólad!

Miért érdemes csatlakozni?

Légy a változás része

A klímaváltozás és túlfogyasztó gazdasági modelljeink okozta súlyos következményeket csak akkor tudjuk megelőzni, ha összefogunk, és együtt dolgozunk egy közös, fenntartható jövőért. Csatlakozz azon vállalkozásokhoz, akik tesznek ezért a jövőért!

Érj el a célközönségedhez

A Green Guide felületein keresztül a tudatos városlakók egyre növekvő táborához juthatsz el, akik pont olyan bolygóbarát szolgáltatásokat keresnek, mint a tiéd. Egyedi brand oldaladon minden fontos információt megtalálnak válllalkozásodról és törekvéseidről.

Ismerd meg magad és fejlődj velünk

Felmérésünk edukatív jellegű is: segít megmutatni, milyen összetett a fenntarthatóság kérdése, mely területeken teljesítesz kiemelkedően, és melyeken tudnád még fejleszteni magad, illetve vállalkozásod – ezekhez igény szerint szakmai segítséget is nyújtunk.

Tűnj ki a versenytársaid közül

Zöldnek lenni ma már nem holmi hóbort:
a vállalkozások presztízsét, megítélését nagyban befolyásolja, mennyire környezettudatos annak működése.
A Green Guide csapatának és felhasználóinak értékelése segít abban,
hogy egyre több tudatos vásárló válasszon téged a szektorod más szereplői helyett.

Maradj hiteles a zöld piacon

A vásárlók könnyen elvesznek a hangzatos kifejezések, így akár a greenwashing rengetegében is. A független szakértők segítségével összeállított felmérésünkön való megfelelés és a felhasználók értékelése garanciát jelentenek arra, hogy vállalkozásod valós intézkedéseket tesz a fenntarthatóság érdekében.

Hírt adunk rólad

Vállalkozásodat platformunkon egyedi brand oldalon, illetve egyre növekvő, többezres követőtáborral rendelkező felületeinken mutatjuk be. Feltöltheted saját eseményeidet is programnaptárunkba, valamint toplistákban, gyűjtésekben, cikkekben is helyet kaphatsz.

Tarts velünk!

Kik kerülhetnek fel a térképre?

A fenntarthatóság nem fekete vagy fehér: sokkal inkább egy széles spektrumként lehetne elképzelni. Nem létezik egyértelmű válaszvonal ‘zöld’ és ‘nem zöld’ vállalkozások között, hanem különböző, fenntarthatóbb alternatívák léteznek szokványos megoldások helyett. Mi ezeket a fenntartható törekvéseket kutatjuk és értékeljük.

Manifestonkat itt olvashatod.

Térképünkre elsősorban hazai, mikro-, kis- és középvállalkozásokat várunk a különböző szektorokból: élelmiszer, vendéglátóhely, szépségipari szolgáltató, kozmetikum, divat, ajándék, design, személyi szolgáltatás.

Jelentkezem
Már csak pár lépés!

Hogy működik?

A felkerülési folyamat 3 fő lépésből áll. Nézzük, mik ezek!

Felmérés

Jelentkezésed után csapatunk felveszi veled a kapcsolatot, hogy időpontot egyeztessen egy 60 perces online interjúra. Az interjú során a kérdező végigvezet fenntarthatósági kérdőívünkön, és minden felmerülő kérdésre választ ad. Felmérésünk nem egy audit, hanem egy önbevallásos kérdőív: azt derítjük fel a kérdések segítségével, vállalkozásod mi mindent tesz, amivel környezeti, társadalmi és gazdasági fenntarthatóságra törekszik.

Kiértékelés

Szekértőink kiértékelik a felmérést és pontozzák a kérdésekre adott válaszaidat. Amennyiben elérted a felkerüléshez szükséges 50%-ot, és hat tagú zsűrink is jóváhagyta a felkerülést, egy gratuláló e-mail fog várni a postafiókodban.

Ha nem érted el a szükséges 50%-ot, akkor se csüggedj: a felmérés díjából lehívható egy 30 perces konzultáció, mely során átbeszéljük, milyen területeken tudnál még fejlődni, hogy legközelebb már felkerülhess a platformra.

Felkerülés

Már csak pár adat hiányzik: válaszd ki a számodra ideális havi vagy éves előfizetési konstrukciót, és töltsd fel vállalkozásod adatait, elérhetőségeit, leírását, képeit.

Innentől pedig hétredőlhetsz, ugyanis mi jövünk: elkészítjük személyre szabott brand oldaladat, a kiemelkedő törekvéseidet díjazó badge-eket, az üzletedre ragasztható Green Guide matricát, megosztjuk a felkerülésed hírét social media csatornáinkon, illetve előkészítünk minden további,
a választott díjcsomagban foglalt szolgáltatást.

“A fenntarthatóság tudatosságára a vállalatok életében nagy szükség van. Ez a felmérés egy átfogó képet nyújt.”

-Bedő Bea, ImpactHub

“[...] hasznos tippekkel segítik, hogy hatékonyabban működhessünk és küldetésünk még több ember életére legyen hatással.”

-Szalai Zita, Szatyorbolt

“Szuper tanácsokkal és használható tudással támogatták a vállalkozásomat [...]”

-Rabatin-Buru Éva, Fabrik Budapest

Nézzük a számokat!

Válaszd a neked való ajánlatot

A felmérés és kiértékelés díja a választott csomagtól függetlenül 44.000 Ft + Áfa, melyért cserébe egy tetszőleges szolgáltatást vagy 30 perc konzultációt adunk ajándékba.

Havi számlázás Éves számlázás

The Essential

Már megtetted az első lépést a zöld utad felé!

9600 Ft +Áfa

bruttó: 12192 Ft/hó

8160 Ft +Áfa

bruttó: 10363 Ft/hó

 • Vállalkozói profil
 • Egyedi brand oldal részletes leírással, elérhetőségekkel, 5 db feltölthető fotóval, bolygóbarát törekvés plecsnikkel
 • Felkerülésnél és évente dedikált social media posztok
 • Kiragasztható Green Guide matrica

Ha úgy érzed, helyed lenne a térképen, de jelenleg nehézséget jelent a felmérés és/vagy az előfizetés díjának kifizetése, lépj kapcsolatba velünk itt!

The Social

Több megjelenés, nagyobb elérés!

14400 Ft +Áfa

bruttó: 18249 Ft/hó

12240 Ft +Áfa

bruttó: 15545 Ft/hó

 • Vállalkozói profil
 • Egyedi brand oldal részletes leírással, elérhetőségekkel, 10 db feltölthető fotóval, bolygóbarát törekvés plecsnikkel
 • Felkerülésnél és félévente dedikált posztok
 • Kiragasztható Green Guide matrica és névre szóló oklevél
 • Automatikusan kiemelt események
 • 15-25% kedvezmény szolgáltatásainkból

Bármelyik csomagot is választod, nemcsak online térképünkön biztosítod a helyed, hanem a Green Guide edukációs és szemléletformáló munkáját is támogatod.

The Creative

Személyre szabott megjelenés és tartalmak.

18000 Ft +Áfa

bruttó: 22860 Ft/hó

15300 Ft +Áfa

bruttó: 19431 Ft/hó

 • Vállalkozói profil
 • Egyedi brand oldal részletes leírással, elérhetőségekkel, 10 db feltölthető fotóval, bolygóbarát törekvés plecsnikkel
 • Green Guide fotózás és egyedi bemutató szöveg írása
 • Felkerülésnél és félévente dedikált posztok, kéthavonta Instagram sztorik
 • Kiragasztható Green Guide matrica és névre szóló oklevél
 • Automatikusan kiemelt események
 • 25-50% kedvezmény szolgáltatásainkból és tanácsadásból

Gyakran ismételt kérdések

Térképünkre elsősorban hazai, mikro-, kis- és középvállalkozásokat várunk a különböző szektorokból: élelmiszer (termék és üzlet), vendéglátóhely, szépségipari szolgáltató, kozmetikum, divat, ajándék, háztartási cikk, személyi szolgáltatás. Ha esetleg egyik felsorolt szektorba sem illik a vállalkozásod, de úgy érzed, helye lenne az oldalunkon, bátran jelentkezz!

A Green Guide oldalára való felkerülés egy háromlépcsős folyamattal történik. A kapcsolatfelvétel után egy objektív fenntarthatósági kérdőívre adott válaszok és azok kiértékelése alapján dől el, hogy az adott szervezet zöld lámpát kapjon a felkerüléshez.

A fenntarthatósági felmérés egy 3 kérdéscsoportból álló vezetett interjú, ami társadalmi, gazdasági és környezeti szempontból vizsgálja az adott szervezet működését. Kérdőívünkön csapattagunk vezet végig egy 60 perces interjú során. Felmérésünk nem audit, hanem egy kifejezetten a szervezet fenntarthatósági törekvéseire fókuszáló kérdéssor.

A felmérés kiértékelése során az interjún adott válaszok megfeleltetése történik különböző fenntarthatósági elvek hívószavaival, amik aztán súlyozott pontszámokat adnak az egyes témáknak.

A felmérés ismétlését – nemmegfelelőség esetén – néhány hónap után kérheti az adott szervezet, de a Green Guide Online felületén szereplő vállalkozásoknak is minimum kétévente szükséges megismételniük a felmérést.

Ebben az esetben egy 30 perces fenntarthatósági konzultáció lehetőségét biztosítjuk, aminek során rávilágítunk a hiányos területekre és javaslatokat, ötleteket biztosítunk a zöld úton való továbblépéshez.

A fenntarthatósági felmérés elvégzésének ára nettó 44 000 Ft, ami tartalmazza a vezetett interjú és a kiértékelés díját, illetve egy további, szabadon választott szolgáltatás (pl. hirdetés, kiemelés vagy social media megjelenés) hívható le a díjból. Tesztelésünk során azt a visszajelzést kaptuk, hogy már maga a kérdőív is egy remek lehetőség arra, hogy holisztikusabban megismerhesd a fenntarthatóság különböző területeit, és rávilágít olyan területkre, amikben még fejlődni tudsz. A felmérés sikeres teljesítése után három különböző díjcsomag közül választhatsz, havi vagy éves számlázással.

Egy brand oldalhoz csak egy konkrét üzlethelyiség, cím tartozhat. Amennyiben több üzlethelyiséged is van, de azokat azonos elven és keretek között üzemelteted, a felmérést elég egyszer kitöltened, és minden további brand oldalra a választott díjcsomag 20%-ának megfelelő díjért fizethetsz elő. Példa: ha az Essentital csomagot választod havi számlázással, az első üzlethelyiség nettó 7500 Ft/hó, minden további üzlethelyiség pedig további nettó 1500 Ft/hó.
A Creative csomagban foglalt Green Guide fotózást csak egy üzlethelyiségre tudjuk érvényesíteni.

Ha egynél több vállalkozásodat szeretnéd regisztrálni, a második felmérés árából 50%, az előfizetés díjából pedig 15% kedvezményt biztosítunk.

A kapcsolatfelvétel után a felmérés díját, nettó 44.000 Ft-ot díjbekérő útján tudod rendezni. Amennyiben ezt jelzed felénk, a díjat két részletben is tudod fizetni. Ha a felmérésen elérted a felkerüléshez szükséges 50%-ot és kiválasztottad a neked szimpatikus díjcsomagot, megkötjük a szerződést. A szerződést egy évre kötjük meg, de kedvezményes, éves számlázás esetén egy összegben számlázzuk az egész éves előfizetés díját, míg havi számlázás esetén havi rendszerességgel számlázzuk az előfizetés díját.

Ha úgy érzed, helyed lenne a térképen, de kisvállalkozásként, civil szervezetként jelenleg nehézséget jelent a felmérés és/vagy az előfizetés díjának kifizetése, lépj kapcsolatba velünk itt! Egyelőre nem tudunk garantálni semmit, de nem szeretnénk, ha anyagi akadálya lenne annak, hogy minél több kiemelkedően fenntartható vállalkozást, kezdeményezést meg tudjunk jeleníteni az oldalon, így dolgozunk azon, hogy megoldást találjunk a támogatásra szoruló szervezetek felkerülésének más forrásból történő finanszírozásán.