5 lépés a vegán életmód felé: tippjeink az idei Veganuár kapcsán

  • 2 perc

A mai nappal hivatalosan véget ér az idei veganuár kihívás, ami azt jelenti, hogy nem fogunk (ennyire gyakran) olyan képeket posztolni, amin Niki éppen eszik vagy főz, és a fókusz is áthelyeződik következő havi témánkra, de azért reméljük, cikkeinkkel és gyűjtéseinkkel kedvet hoztunk ahhoz, hogy februárban is tovább kísérletezz a növényi étrenddel. Hogy egy helyen megtaláld a sok infót, amit ebben a hónapban közzétettünk, ebben a cikkben összegyűjtöttük mindet.

Hurrá, ismét Veganuár!

Ezzel a poszttal indítottuk a hónapot:

A vegánságról, személyes tapasztalatok alapján

Csapatunk rezidens növényevője, Niki írt egy háromrészes cikket arról, ő milyen úton jutott el a vegán életmódig, milyen akadályokkal kell a mai napig szembenéznie, és hogy miért választja mégis ezt az életmódot. Arra is igyekezett választ keresni, vajon miért tűnnek sokszor agresszívnak a vegánok, és hogy miért nehezebb a húsról lemondani, mint a nejlonzacskókról. És különben is, rossz ember az, aki húst eszik? A cikk első részét itt olvashatod, folytatásait pedig itt és itt találod.

1. lépés: Inspirálódj!

Bemutattuk kedvenc vegán bloggereinket és tartalomkészítőinket, hogy egy kis inpirációt hozzunk.

2. lépés: Informálódj!

A veganizmus egy komplex téma, melyet érdemes körbejárni, mikor belevágunk. Filmajánlónkban sok olyan dokumentumfilmet találsz, mely az állatipar környezeti, etikai és egészségügyi árnyoldalait mutatja be, illetve tippeket arra, mit tehetsz ezek ellen.

Sok kérdés merülhet fel a növényi étrend kapcsán az egészségünkkel kapcsolatban is. Ebben a posztban olyan dietetikusokat és orvosokat mutattunk be, akik segítségedre lehetnek a teljes értékű növényi étrend kialakításában:

Nagy növényi tej-körkép

Egy bolygóbarátabb étrend kialakításában nagy szerepet játszik az is, ha tehéntej helyett növényi tejet választasz. Azonban a különböző alt-tejek között is van különbség, ha azok ökolábnyomát nézzük. Ebben a posztban ezekről olvashatsz részletesen, az alábbi galériában pedig megtalálod az infókat tömören.

3. lépés: Kóstolj!

Három posztban gyűjtöttünk össze olyan éttermeket, bisztrókat és cukrászdákat, ahonnan jelenleg is tudsz vegán ebédet rendelni, és finomabbnál finomabb ízeket kóstolni:

4. lépés: Szerezd be!

Mutatunk egy csomó olyan üzletet és webshopot, ahol különleges vegán alapanyagokat is beszerezhetsz, ráadásul sokszor csomagolásmentesen:

Ha már beszerzés… beszéljünk az egzotikus ‘superfoodokról’ is!

5. lépés: Készítsd el otthon!

Új receptekkel kísérletezni mindig öröm – pláne, ha közben jóval olcsóbban tudunk elkészíteni valami olyan finomságot, amit a boltokban borsos áron mérnek:

Reméljük, hasznosnak találtad e havi gyűjtményünket! Februárban egy új, izgalmas téma lesz terítéken, úgyhogy érdemes lesz ebben a hónapban is figyelemmel kísérni oldalainkat.

Ha szeretnél még beszélgetni a vegánságról, illetve a környezettudatos életmóddal kapcsolatos tippeket olvasni, csatlakozz zárt Facebook csoportunkhoz, és iratkozz fel hírlevelünkre:

Vélemények

Házhozszállítás zöldebben: 8 bolygóbarát tipp az ételrendeléshez - Green Guide Budapest

2021.07.28.

[…] győzzük hangsúlyozni, hogy húsfogyasztásunk csökkentése milyen fontos része a bolygóbarát étrendnek. Ha egy finom vegán vagy vega ebéddel kényezteted […]

Jó a bolygónak és jó neked: 4 tipp a környezettudatos egészségmegőrzéshez - Green Guide Budapest

2021.05.12.

[…] kritika viszont a világszerte népszerű Veganuár kezdeményezéssel kapcsolatban, hogy januárban nem könnyű egyik pillanatról a másikra […]

Írd meg a véleményed