Leírás

Mester Emese, a környezetbarát szájápolás specialistája segít neked abban, hogy a pár perces fogmosás ne csak egy egyszerű napi rutin legyen számodra.

Az otthoni szájápolás terén is számtalan környezetbarát lehetőség közül választhatsz. Te tudod, melyik zero waste alternatívák jelentenek veszélyt az egészségedre?

Hogy ezeket elkerüld, Emese dentálhigiénikus szakemberként személyre szabott környezet- és egészségtudatos fogápolókat javasol számodra, valamint időt szán arra, hogy egyéni készségeidet felmérve, ‘touch to teach’ módszerrel megtanítsa a helyes fogmosási és fogköztisztítási technikákat.

De nem csak az otthoni szájápolást segít környezetbarátabbá tenni: Emese 2022 januárjában saját vállalkozásba kezdett, ahol a kezelőszék mellett kialakított egy alacsony hulladéktermeléssel járó (#lowwastedh) dentalhigiénés kezelést.

Ezen kezelések alkalmával lehetőséged nyílik arra, hogy saját, többször használatos poharat hozz magaddal öblítésre, ezzel minimálisra csökkentve a keletkező veszélyes hulladék mennyiségét. Azonban nem szeretne minden feladatot rád hárítani, így ő is igyekszik környezetbarát újításokat bevetni, mint például a mosható és fertőtleníthető egyedi tervezésű nyálkendőt, vagy a többször használható, sterilezhető műszertálcát és eszközöket. Igyekszik továbbá – a Népegészségügyi előírások betartása mellett – a lehető legkörnyezetbarátabb szereket használni.

Küldetésének tartja, hogy megváltoztassa a magyarországi szájhigiénés szokásokat, ezért szabadidejében rendszeresen tart fogászati prevenciós programokat kisiskolásoknak. A social mediát pedig eszközként használva igyekszik a felnőttekhez is eljuttatni, hogy magától értetődőnek kell lennie a félévenkénti fogorvosi szűrővizsgálatnak és dentalhigiénés kezelésnek. Ez kulcsfontosságú, hiszen minden megelőzhető fogászati beavatkozás óriási karbonlábnyommal bír, ezért a szájüregi prevenciónak nem csupán egészségügyi, hanem környezetvédelmi előnye is van!

Emeséhez a szépülni vágyó ökoharcosok is nyugodt szívvel betérhetnek, hiszen a professzionális rendelői fogfehérítés szintén a környezet- és egészségtudatosság elvei mentén alakította ki. Minimális hulladéktermeléssel és annál kevesebb káros anyaggal.

Kiemelkedő törekvések

Bolygóbarát alapanyagok

Edukáció

Hulladékkezelés

Bolygóbarát jellemzők

100% vegán
Bicikliparkoló
Bio alapanyagok
Energiahatékony eszközök
Energiahatékony megoldások
Etikus
Fair-trade temékek
Fenntarthatósági edukáció
Karbonsemleges szállítás
Kulacs töltési lehetőség
Pucér termékek
Second-hand termékek
Természetes alapanyagok
Víztakarékos megoldások

Praktikus infók

Bankkártyás fizetési lehetőség
Játszósarok

Értékelj

  • Lenne mit javítani
  • Imádtam!

Írd meg a véleményed