Olcsó húsnak híg a leve: mire figyeljünk hús, tojás és tejtermékek vásárlásánál?
Sokszor írunk arról, hogy a bolygóbarát diétának és életmódnak milyen fontos része a hús- és tejtermékfogyasztásunk csökkentése, minél több növényi eredetű étel fogyasztása. Igen ám, de nem mindenki tud vagy éppen szeretne egyik napról a másikra vegánná válni, így fontos azt is körbejárnunk, milyen köztes fokozatok vannak, ha fogyasztunk állati…
Ételmentés mesterfokon, 2. rész: a maradékok felhasználásának művészete
Kacsingattál már a fermentálás felé? Tudod, milyen sokoldalúan felhasználható a kávézacc? És hogy mi mindenre használhatod a főzővizet? Az ételhulladék problémája hazánkban is kimagasló, de szerencsére egy kis odafigyeléssel és néhány hasznos trükk elsajátításával rengeteget tehetünk azért, hogy minél kevesebb étel végezze a kukában. Cikksorozatunk első részében a megelőzéshez adtunk…
A ráérős brunchtól a fejedelmi mezzékig: tudatos hedonizmus a hétvégére
Vegán reggeli tortilla, pastrami szendvics, mezze tál, padthai: egytől egyig olyan finomságok, melyek igazán édessé teszik a szombat esti pihenést vagy egy ráérős vasárnap reggelt. Mindezt már egy kattintással házhoz is rendelhetjük, ha a nappalinkba szeretnénk különleges hangulatot varázsolni. De vajon honnan rendelhetünk, ha az is fontos, hogy a hedonizmusunk…