Leírás

A Pamutti textilbolt és alkotóműhely célja, hogy kiváló minőségű természetes textileket juttasson el mindenkinek.

Kizárólag Öko-tex és GOTS minősítésű, elsősorban pamut termékek találhatóak a polcokon és a webshopban. Hogy miért is fontosak ezek a tanusítványok és egyáltalán mit jelentenek? Az OEKO-TEX Standard 100 egy általános vizsgálati és tanúsítási rendszer textil-, ruha- és bőripari termékek számára, annak alátámasztására, hogy a termék nem tartalmaz az egészségre ártalmas anyagokat. A GOTS (Global Organic Textile Standard) egy még magasabb tanusítvány, mely azt igazolja, hogy az adott textilt még gyapotkorában sem érte egészségre káros anyag. Ezek a tanusítványok biztosítják, hogy az adott textilek gyártása kevésbé ártalmas a környezetnek és a viselője számára. Az Öko-tex és GOTS minősítésű pamut textilek magas minőségűek, kellemes velük dolgozni, nem bolyhosodnak, sokáig bírják a használatot és élettartamuk végén többnyire lebomlanak (amennyiben megfelelő helyre kerülnek).

A Pamutti számára a környezet mellett fontosak a színek és a design is, hiszen ettől is válnak egyedivé a magunk készítette ruhák. A termékpalettán felnőtteknek és gyermekeknek szánt minták is megtalálhatóak. A sokrétű kínálat elérése végett több európai cég terméke is megtalálható a boltban.

Azoknak, akik még nem próbálták ki a varrást vagy szeretnének több bátorságra szert tenni, a Pamutti Alkotóműhely alkalmakon van lehetőségük kipróbálni egy-egy ruhadarab elkészítését az elejétől a végéig. Az aktuális projektek mindig az adott évszakhoz idomulnak.

Az apró üzlet és műhely a 11. kerületben, a Feneketlen-tó közelében található. A lokalitás is fontos az egyelőre egyszemélyes kisvállalkozás számára, ami közös projektekben például az önkormányzattal, más kisvállalkozásokkal, a helyi óvodákkal vagy a környék lakosaival valósul meg.

A bolt egy csendes utcában helyezkedik el, ahol az édesanyákra és a gyerekekre is gondolva játszósarok, természetközeli játékok és gyerekkönyvek is helyet kaptak.

A Pamutti szívesen vesz részt a textilipar és a ruhagyártás negatív hatásait feltáró rendezvényeken, workshopokon. Saját öko-varrótábora is van. Keresi a lehetőségeket, hogy minél szélesebb rétegekhez eljuthasson a varrás szeretete, hasznossága, és a jó minőségű, természetes anyagok viselésének előnyei.

Kiemelkedő törekvések

Edukáció

Bolygóbarát jellemzők

Bicikliparkoló
Bio alapanyagok
Kézműves termékek
Kimérős vásárlási lehetőség
Környezetbarát alapanyagok
Kulacs töltési lehetőség
Pucér termékek
Természetes alapanyagok
Vegánbarát

Praktikus infók

Bankkártyás fizetési lehetőség
Házhozszállítás
Játszósarok

Értékelj

  • Lenne mit javítani
  • Imádtam!

Írd meg a véleményed