Leírás

A “bulinegyed” közepén, a Klauzál tér közelében fekvő, korábban dzsungelként benőtt foghíjtelek 2016 óta közösségi kertként működik, így ma már zümmügő rovarok menedéke és virágzó haszonnövények oázisa.

A közösségi kertben 44 egyéni és családi, valamint 4 tanparcella került kialakításra, de a többi “lakó” sem panaszkodhat: a kertben rovarszállót, számos madáretetőt ill. itatót is kihelyeztek, sőt a diverzitást egy kis kerti tó szintén segíti.

A kertközösség számára kiemelten fontos a vegyszermentes kertművelés, ezért csak ökológiai módszerekkel védekeznek, így igyekeznek kímélni a talajt. Ezek mellett odafigyelnek a takarékos vízhasználatra és az esővíz tudatos gyűjtésére is, amit felhasználnak a növények locsolása során. Saját komposztjukat rendszeresen visszaforgatják, ezzel is javítva a termőföld és növényeik tápanyagainak utánpótlását.

A Kortárs Építészeti Központ, mint a közösségi kertek szakmai vezetői és koordinátorai az általuk működtetett kozossegikertek.hu oldalon még további részletes és hasznos információt adnak erről a kertről is!

Bolygóbarát jellemzők

Bicikliparkoló
Közösségi komposzt
Közösségi programok
Kulacs töltési lehetőség

Praktikus infók

Játszósarok
Kutyabarát

Értékelj

  • Lenne mit javítani
  • Imádtam!

Írd meg a véleményed