Leírás

Mengyán Eszter újságíró, a környezettudatos öltözködéssel foglalkozó Holy Duck! blog alapítója és szerzője.

Blogján és közösségi média oldalain 2016 óta oszt meg tippeket és ötleteket azzal kapcsolatban, hogyan tehetjük bolygóbaráttá az öltözködésünket. Azt vallja, mindenki tud egy kicsit változtatni az öltözködési szokásain, ha ismeri az alternatívákat.

Újságíró szakmájából adódóan számtalan hazai fenntartható márkával, start-uppal, szakértővel készített interjút. Ezek a beszélgetések a blogján olvashatók vagy a Nincs egy göncöm se! podcast csatornán hallgathatók meg.

Rendszeresen tart szemléletformáló előadást a fenntartható ruhatár témájában. Elsősorban könyvtárak, iskolák, nagyvállalatok, zöld rendezvények keresik meg.

2017-ben önkéntese volt a Fashion Revolution Hungary nonprofit szervezetnek, azóta is folyamatosan támogatja a szervezet működését.

2018 óta színtanácsadóként segít abban, hogy a hozzá fordulóknak személyesen is megmutassa a legelőnyösebb árnyalatokat. Hamarosan ez a szolgáltatás stílus- és kapszularuhatár tanácsadással is bővül.

A színtanácsadások budapesti helyszíne 2022-től fenntarthatósággal kapcsolódó alkotók számára nyitva áll, hogy eseményeket, foglalkozásokat, workshopokat tartsanak.

2021 novemberében jelent meg a Gingko Kiadónál a Helló, slow fashion! című könyve, amelyben öt év tapasztalatait gyűjtötte össze szakmai interjúkkal kiegészíve. Az interjúalanyai között divatkutató, otthonszervező, stílusszakember, mesterszabó, pszichológus, hobbivarrást oktató is szerepel, akik mind hozzátesznek ahhoz, hogy holisztikus szemlélettel tekintsünk a fenntartható divat témájára.

Kiemelkedő törekvések

Edukáció

Hulladékkezelés

Sokszínűség

Társadalmi felelősségvállalás

Bolygóbarát jellemzők

Élettartam-hosszabbítás
Fenntarthatósági edukáció
Közösségi programok
Kulacs töltési lehetőség

Praktikus infók

Játszósarok
Kutyabarát

Értékelj

  • Lenne mit javítani
  • Imádtam!

Írd meg a véleményed