A tudatos szájápolás Nagykövete

Mester Emese – Tudatos szájápolás

Bemutatkozás

Mester Emese dentálhigiénikusként a környezetbarát szájápolás specialistája.

Kevesen tudják, de eredetileg Gödöllőn, a Szent István Egyetem Környezettudományi Karán diplomázott. Ezzel egy időben képezte magát dentálhigiénikussá.

Ez a két szakma elsőre nagyon különbözőnek tűnhet, de Emese mert nagyot álmodni és Magyarországon elsőként bevezette a környezettudatosság elveit a szájápolási preneció minden szintjére.

Mára már önállóan tevékenykedik és nem is akárhogyan. Nála minden kezelés alkalmával a lehető legkevesebb hulladék keletkezik, a legkörnyezetbarátabb anyagok használata mellett. Ezt hívja Low Waste Dentálhigiénés kezelésnek.

A rendelői közeget elhagyva igyekszik minden korosztálynak önkéntesen segíteni. Rendszeresen tart edukatív és interaktív prevenciós foglalkozást óvodásoknak és kisiskolások. Elindította a Tudatos Szájápolás Rajzverseny sorozatot.

Előszeretettel osztja meg tudását vendég szerkesztőként környezetvédelemmel foglalkozó weboldalakon, blogokon.

Küldetésének érzi, hogy megreformálja a magyarországi szájhigiénés szokásokat. Hiszen minden megelőzhető fogászati beavatkozás óriási karbonlábnyommal bír.

2021-ben felkérték, hogy tartson előadás a környezetbarát szájápolás fontosságáról Közép- Európa legnagyobb fogászati konferenciájának Prevenciós Kongresszusán.

Oszlopos tagja a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi karán alapul Munkacsoport a Környezettudatos és Fentartható Fogászatokért társulatnak. Folyamatosan keresik, kutatják és kommunikálják a legzöldebb megoldásokat és stratégiákat, amelyekkel hatékonyan csökkenthetjük szakterületük környezetterhelését.

Úgy érzed, neked is itt a helyed?

Lépj kapcsolatba velem!

Ha fogorvosként, dentálhigénikusként te is a fenntarthatóságra törekszel, keress meg, és csináljunk együtt forradalmat a tudatos szájápolásban!

Lépj kapcsolatba Mester Emesével