Mi az a kapszulagardrób? Lépések a fenntarthatóbb ruhatár felé

  • 1 perc

A kapszulagardróbok mára nagyon népszerűek lettek. Nem csoda, hiszen mindenki megtalálhatja benne a számára előnyös oldalát! Sokan pénz- és időspórolás végett kezdenek bele, másokat egyszerűen a minimalizmus inspirál, és van, aki szerint ez a leghatékonyabb módszer a fast fashion káros jelensége ellen.

Tartalmi együttműködés

Szöveg: Domján Julcsi
Kiemelt kép: Karolina Grabowska / Pexels

Az egész egyébként a 70-es években kezdődött, amikor Susie Faux megalkotta a kapszulagardrób koncepcióját. Őt a silány minőségű ruhák „inspirálták”: helyettük időtálló darabokat szerzett be, és mindegyikből pont annyit, amennyire szüksége volt. Ötlete hamar hírnevet kapott, majd egy évtizeddel később a Donna Karan divattervező cég meg is alkotta a „Hét egyszerű darab” kollekciót. Céljuk az volt, hogy létrehozzanak egy olyan kapszulagardróbot, mely az akkori kollekciójuk leglényegesebb darabjait tartalmazza. Akkoriban ez a tervezők elképzelésének egy úgynevezett tömörített – gyakran limitált kiadású – változata volt, mely bőven túlmutatott a szezonális trendeken.

A folytatást a Kollektív Magazin oldalán olvashatod, ide kattintva!

Ha szeretnétek ehhez hasonló zöld tippeket, híreket kapni, kövessetek minket Instagramon, csatlakozzatok zárt Facebook csoportunkhoz, a Bolygóbarátok Társaságához és iratkozzatok fel hírlevelünkre!

Írd meg a véleményed