Hulladékmentes online bevásárlás? A ne pazaroljnál már erre is van lehetőség!

  • 2 perc

Egy hely, ahonnan finom, egészséges és adalékanyagmentes helyi termékek rendelhetők. Egy hely, aminek támogatásával nemcsak magadnak, hanem a Földnek is jót teszel. Egy hely, ami méretei ellenére hatalmasat álmodott: megvalósította a hulladékmentes házhozszállítást. Ez a hely a budapesti ne pazarolj bolt.

Csomagolásmentes mekka, ahol sokféle alapvető élelmiszer és a háztartás minden kelléke és tisztítószere kapható. Jótetteidért jutalmazd meg magad egy meztelen túrórudival!” – írtuk 2019-es térképünkben a ne pazaroljról.

Kép forrása: ne pazarolj

Már akkor is nagy rajongói voltunk a vízivárosi bolygóbarát üzletnek, így most is örömmel adunk hírt merész újításaikról. Az elmúlt év a ne pazarolj csapatának sem kedvezett, de leleményesen igyekeznek átvészelni ezt a kihívásokkal teli időszakot.

A budai bolt és kávézó 2018 őszén nyitott, azzal a céllal, hogy még több ember számára elérhetővé váljon a csomagolásmentes bevásárlás. Nem titkolt céljuk volt, hogy mindent, ami egy nagybevásárlás során kell, egy helyen be lehessen szerezni. Ahogy elnézzük a több mint 500 féle terméket, ez sikerült is.

A friss és tartós élelmiszerek, magok, aszalványok, lisztek, fűszerek, tisztítószerek, mindennapi használati eszközök és higiéniai termékek kínálatát folyamatosan bővítik azóta is, legújabb termékük az adalékanyagmentes magital zabból, mandulából és törökmogyoróból.

Kép forrása: ne pazarolj

2020 tavaszán azonban a koronavírus-járvány őket is gyors döntésre kényszerítette. Régi álmuk volt egy házhozszállítással működő online webshop, hát belevágtak. Ma már heti több alkalommal szállítják ki a náluk leadott rendeléseket.

A webshopon minden megtalálható, ami a boltban is, a friss pékárutól kezdve a termelői zöldségeken át a tejtermékekig. Ráadásul ezzel a lehető legkevesebb hulladékot termelve.

„Bár tudjuk, hogy a papírzacskó és az üvegtárolók újrahasznosíthatóak, mégis hisszük, hogy van jobb megoldás az újrahasznosításnál: ha nem is keletkezik hulladék egyáltalán. Ezért vezetjük be a betétdíjas, visszaváltható üveges tárolók rendszerét.” – mesélik az alapítók, Magyar-Hikisch Ági és Nemes Réka.

A betétdíjas rendszer pofonegyszerűen működik. Az online vásárlás során a rendszer segít, és hozzáadja a bevásárlás összegéhez a szükséges tárolók egyszeri díját. A futár már ezekben szállítja a termékeket. Ha kiürülnek, akkor a legközelebbi vásárláskor vissza lehet adni őket a futárnak, és az értéküket jóváírják a következő rendelésed végösszegéből. Sőt, akár személyesen is levásárolhatod azt az üzletben.

Az üvegek minden esetben fertőtlenítő mosáson esnek át, csak ez után használják őket újra.

Kép forrása: ne pazarolj

Természetesen mind szeretnénk újra önfeledten piacozni és kedvenc boltjainkba járni, de amíg a legfontosabb a biztonság és egymás óvása, addig csak támogatni tudjuk azokat a vállalkozásokat, akik innovatív megoldásokkal harcolnak továbbra is kitartóan egy fenntarthatóbb és élhetőbb jövőért.

További információkért és hírekért kövesd a ne pazarolj Facebook és Instagram oldalait!

Ha pedig szeretnél ehhez hasonló zöld tippeket, híreket kapni, csatlakozz zárt Facebook csoportunkhoz, a Bolygóbarátok Társaságához, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Írd meg a véleményed