VÍZ VILÁGNAPJA – DR. GYULAI IVÁN ÖKOLÓGUS, CÍMZETES EGYETEMI DOCENS ELŐADÁSA

  • Szerda, 2023. március 22. 16:00 - Szerda, 2023. március 22. 20:00

  • Templom utca 2, 1028 Budapest
  • Klebelsberg Kultúrkúria , UPSZ Ajándékbolt
  • 2000 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

6.00-18.00 Dr. Gyulai Iván – A mélymulcsos kert születése
18.00-20.00 UPSZ WORKSHOP / PET palackból tolltartó készül
Dr. Gyulai Iván előadása – A mélymulcsos kert születése
Dr. Gyulai Iván Ökológus, biológiai-kémia szakos tanár, az Ökológiai Intézet a Fenntartható fejlődésért Alapítvány elnöke, az Intézet igazgatója. Címzetes egyetemi docens a Szent István Egyetemen a „fenntartható fejlődés elmélete és gyakorlata” tárgyat tanítja. Tagja a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsnak.
Akit kicsit is foglalkoztat a természet, a környezet, a földgazdálkodás és növénytermesztés, az ökológia, Földünk állapota és védelme, biztosan hallotta már Gyulai Iván nevét. Mérföldkő és iránymutató az a szemlélet és hozzáállás, az az alázattal végzett napi munka, amelyet hosszú évek óta törekszik átörökíteni és széles körben elterjeszteni fiatalabb és idősebb generáció nagy örömére.
Mi is az a mélymulcs? Miért teszünk jót vele a megművelni kívánt talajnak? Mire figyeljünk induláskor, hogyan érdemes belekezdeni? Miért fontos a türelem, s elsődleges a környezetünk megfigyelése?
Számos kérdésünkre kaphatunk hiteles választ ezen az alkalmon.
Minden kedves érdeklődőt várunk szeretettel!
UPSZ workshop / PET palackból tolltartó készítés
UPCYCLE=értéknövelő újrahasznosítás.
Azaz, amikor a hulladékot nem anyagában ipari körülmények között hasznosítják újra, hanem kézműves eszközökkel egy egészen más tárgyat hoznak létre. Az UPSZ két Katája pontosan ezt teszi, hisz minden workshopjuk a kreatív újrahasznosításon alapszik. Szemléletformálás és egyben felszabadítás. –vallják. A Víz Világnapjára PET palackokból tolltartót fognak készíteni a részvevőkkel.