Víz Hete

  • Szombat, 2023. március 18. 16:00 - Hétfő, 2023. március 27. 19:00

  • Fő utca 44, 1011 Budapest
  • Víz Koalíció
  • Ingyenes
  • Link megnyitása

Leírás

2023.03.18-án Víz Hete nyitóesemény ahol fotókiállítás, tárgyi bemutató, flash mob, felszólalások mutatják meg a mindennapok vizes problémáit. A Víz Hete a Víz Koalíció kezdeményezésére elinduló programsorozat, amely a Víz Világnapja körül szerveződik. Célja a hazai víziközmű szolgáltatási problémák bemutatása, az ágazat fenntartható finanszírozásának megteremtése, illetve figyelemfelhívás a felszíni és felszín alatti vizeink védelmére, természetes vizeink állapotára és veszélyeztető tényezőire, valamint a vízgazdálkodás fontosságára és problémáira.”
* Mi a Víz Koalíció?
“A Víz Koalíció a Civil Kollégium Alapítvány Közösségszervezés programjának része. Tagjai civil szervezetek, szakszervezetek és önkormányzatok. Fő célja, hogy elérje a kormányzatnál a hazai víziközmű ágazat fenntartható finanszírozását és egy országos csőcsere programot. Kampányuk a “Tiszta vizet a poharainkba!”. Javaslataikat petícióban fogalmazták meg.

Ha támogatnád a Víz Koalíciót és a Víz Hete eseménysorozatot adományozással, önkéntes munkával, akkor kérjük itt jelezd 2023.03.08-ig.
https://forms.gle/Q2p6LGb1sRFrDAxm7