Virág helyett – Nőnap a Corvinuson

  • Kedd, 2022. március 8. 08:00 - Kedd, 2022. március 8. 19:00

  • Fővám tér 8, 1093 Budapest
  • Budapesti Corvinus Egyetem
  • Ingyenes
  • Link megnyitása

Leírás

A nemzetközi nőnap alkalmából idén rendhagyó formában ünnepeli női munkatársait és hallgatóit a Budapesti Corvinus Egyetem. Virág vagy tárgyi ajándék helyett olyan aktivitásokat terveztünk, amelyekkel egyetemi közösségként tudunk jó ügyet szolgálni, mindeközben fókuszálunk a testi-lelki egyensúly fenntartására, különösen a jelenleg a térségünkben uralkodó rendkívüli helyzetben.
Eseményeinken szeretettel várnak minden kedves kollégát és hallgatót – természetesen nem csak nőket.
#Virág_helyett… Segítsünk!
A női munkatársaknak a nőnapra szánt meglepetés összegét, 500 000 forintot, az Egyetem felajánlja a Magyar Ökomenikus Segélyszervezetnek az ukrán-orosz háború miatt hazánkba érkező menekültek megsegítésére. A Segélyszervezettel az Egyetem egyeztet a segítségnyújtás további módjairól is.
#Virág_helyett… Beszélgessünk!
Karrier és újratervezés – női módra. Milyen a sikeres nő élete? Többet kell-e küzdenie karriercéljai eléréséért egy férfinál? Elfogadja-e szűkebb és tágabb környezete, hogy legalább olyan sikeres, mint a párja?
Sok évszázadot és generációt követően új lehetőségek tárultak föl, új utak nyíltak a modern világban a nők számára önmaguk kiteljesítésére, és a női szerepek sokkal összetettebbé váltak. De nem mehetünk el szó nélkül a szomszédunkban zajló háború okozta traumák mellett sem. Egy krízis esetén hogyan alakulnak át a férfi és női szerepek, és miként tanulható a reziliencia (lelki ellenállóképesség és rugalmasság), ami segíti a nem várt nehézségekkel és körülményekkel való megküzdést.
A Corvinus hallgatóinak és munkatársainak szóló meetupján március 8-án 18.00 és 19.00 óra között ezt a témát járja körül
#Nagy_Beáta, a Kommunikáció és Szociológia Intézet egyetemi tanára, a társadalmi nemek kutatója,
#Orvos_Tóth_Noémi klinikai szakpszichológus
#Horváth_Dorka a BOOKRKids alapítója
– és #Dés_Fanni, a Szociológia és Kommunikációtudományi Doktori Iskolánk hallgatója
Helyszín: Corvinus Faculty Club.
Az eseményen való részvételhez előzetes regisztráció szükséges.
Az eseményen maszk viselése kötelező.
#Virág_helyett… Jógázzunk!
Március 8-án 8.00 és 8.45 között az AdniJóga csapata mozgatja át az érdeklődőket az E épület aulájában.
Az #AdniJóga egy olyan társadalmi vállalkozás, melynek célja, hogy fenntartható módon juttassa el a jóga meditatív, testi és lelki harmóniára ösztönző elemeit nehéz élethelyzetbe kényszerült emberekhez, akiknek egyébként nem lenne lehetősége jógázni. Tartanak órákat fogyatékkal élő fiataloknak, nehéz élethelyzetbe kényszerült nőknek, menekülteknek és állami gondozott, mélyszegénységben élő gyerekeknek is.
A részvételhez mindössze két dologra van szükség: egy saját jógamatracra, amit a szervezet a járványügyi intézkedések miatt nem tud biztosítani, valamint regisztrációra, amelyre az alábbi linken van lehetőség az egyetemi e-mail cím megadásával.
A regisztrációs link itt található.