Vegán bajnokok – filmvetítés

  • Péntek, 2022. január 28. 18:00 - Péntek, 2022. január 28. 21:30

  • Andrássy út 98, 1062 Budapest
  • Ökofilmklubok
  • Ingyenes
  • Link megnyitása

Leírás

Ingyenes filmvetítés és szakértői beszélgetés a Magnet Közösségi Házban!

A szervezők kérik, hogy részvételi szándékodat a fenti linken jelezd.

Részlet a filmből: „Az Egyesült Államok hadseregének harci oktatójaként, valamint egykori UFC-harcosként az emberi testet olyan erős gépnek tekintem, amely számos területen kiváló lehetőségeket rejt magában, beleértve az erőt, a sebességet, az állóképességet és a felépülést. Amíg nem sérültem meg súlyosan edzés közben, soha nem gondoltam volna, hogy ennek a lehetőségnek sok köze van az étkezéshez, amit főleg csak kalóriáknak és fehérjéknek láttam.
…belebotlottam egy tanulmányba a római gladiátorokról, amely arra a következtetésre jutott, hogy ők alig vagy egyáltalán nem ettek húst.
Ez nagyon távolinak tűnt számomra, mivel biztos voltam benne, hogy az állati fehérje szükséges az izomépítéshez, az energiaszint fenntartásához és a sérülések utáni felépüléshez. Így hát Ausztriába repültem, hogy találkozzam azokkal a kutatókkal, akik ezt a felfedezést tették, és abban a meggyőződésben távoztam, hogy a gladiátorok – akiket akkoriban Hordeariiként vagy „árpaemberként” ismertek – valóban növényi alapú étrenden edzettek és versenyeztek.”

A filmet követő beszélgetés során a meghívott szakértők (Huszár Zsuzsa Mikrobiom specialista, vegán táplálkozási tanácsadó; Szigeti Péter Sportoktató/Funkcionális edző, vegán táplálkozási tanácsadó) körbejárják a testépítés vegán lehetőségét, az egészséges és fenntartható táplálkozás hétköznapi kivitelezését. A beszélgetést Gajárszki Áron moderálja.