Városi kertész workshop 1. – Zöldségeskert a balkonodon

  • Hétfő, 2022. április 11. 18:00 - Hétfő, 2022. április 11. 20:00

  • Gyulai Pál utca 12, 1085 Budapest
  • Szatyor
  • 5000 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

Bár a városi kertészkedés nagy kihívás, hiszen nem minden zöldség tud gyökeret ereszteni városi körülmények között, ha megismered a korlátait és lehetőségeit, fantasztikus kapcsolódási lehetőség a természet körforgásával. Ha megtanulnád, hogyan vágj bele a városfalakon belül, hogyan ültess és gondozz a lehetőségeidhez mérten zöldség-és fűszerkertet, ez a 2 részes kertsorozat neked szól.

Az előadók, Logan Strenchock és Udvarnoki Tünde, akik számos városi és vidéki kertprojektben szereztek gyakorlatot, arra keresik a választ:
– mik a városi kertész lehetőségei?
– miben más a városi kertészkedés?
– hogyan tudod megteremteni a balkonkerted mikroklímáját?
– őrizni tápanyag-és vízellátottságát?
– milyen állatok és hogyan lesznek segítségedre a balkonkertedben?
– értelmezhető-e és ha igen, hogyan a fenntarthatóság a városi kertészkedésben?

Az 1. workshopon kiderül, mik azok a zöldségek, amiket balkonládában, cserépben is lehet termeszteni és milyen feltételek között érzik jól magukat. Továbbá az is, milyen társaságban érzik jól magukat a zöldségeink, hogy a helyes növénytársításokkal segítsük őket. De szó lesz még arról, mi a(z) (ehető) virágok szerepe a balkonkertedben. Illetve városi vetésforgó készül majd, hogy megnyújtsuk a szezont, és tippeket kapsz a palánták beszerzéséhez

Az előadó, Logan Strenchock fenntartható városlakó, aki az élet különböző területein folyamatosan keresi a felelős és környezettudatos városi választásokat és részt is vesz azok megalkotásában. Amellett hogy a CEU-n tanít, hosszú évek óta biokertészkedik a Szatyor bevásárló közösséget is ellátó Zsámboki Biokertben és a CEU tetőkertjén vagy ültet fát a Zuglói Klímaerdőben.

A foglalkozások ára 5000 Ft, ha mindkét foglalkozáson a szervezőkkel tartasz, kedvezményesen, 9000 forintért tudod megváltani részvételedet.