Vállfa Projekt #tavasz #ruhacsere

  • Kedd, 2023. március 14. 16:00 - Kedd, 2023. március 14. 20:00

  • Práter utca 63, 1083 Budapest
  • Lehetőségek tere
  • Ingyenes
  • Link megnyitása

Leírás

Márciusban ismét várunk titeket ingyenes ruhacsere eseményünkre, ahol megunt ruháitok új otthonra, ti pedig új kincsekre tehettek szert!
A Vállfa Projekt tavaszi kiadása a testkép témájára fókuszáló foglalkozásokkal egészül ki. Az esemény során azt szeretnénk körbejárni, hogyan is érezzük magunkat a saját bőrünkben. ?‍♀️
A ruhacsere mellett két workshopon vehetnek részt az érdeklődők. Egyrészt egy tematikus beszélgetésre invitálunk benneteket, ahol kisfilmek és képek mentén fogjuk megvitatni a saját testünkhöz való viszonyunkat. A beszélgetést Fajgerné Dudás Andrea képzőművész moderálja, aki saját művészeti praxisában is aktívan foglalkozik a testkép kérdésével. A másik foglalkozáson kollázsokat készíthettek Thury Lili grafikus és képzőművész vezetésével, akit feminista plakátkészítő workshopjairól már ismerhettek.
Az este folyamán szeretnénk veletek együtt megvalósítani egy kollektív szóláncot, amihez majd a helyszínen mindenkitől várjuk a testképpel kapcsolatos kifejezéseket.
A ruhacserére az előző alkalmakhoz hasonlóan tiszta, jó állapotban lévő ruhadarabokat várunk, elsősorban a szezonnak megfelelően. Ennek ellenére, ha melegebb vagy akár nyári holmikat hoznátok, annak sincs akadálya. Egy résztvevőtől egyszerre 10-12 ruhadarabot tudunk fogadni, de nincs korlátozva, mennyi ruhát vihettek magatokkal! ???
Teával, szörppel és lemezjátszóval várunk benneteket! Lemezt és nasit (boltit és házit is) hozni ér! ??
Részletes program:
16.00-20.00
♻ Ruhacsere
16.00-20.00
? Kollektív szólánc
17.00-18.30
? Testkép & (mozgó)kép – beszélgetés Fajgerné Dudás Andreával
18.30-20.00
? Testkép & kollázs – művészeti foglalkozás Thury Lilivel
A ruhacserén és a workshopokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Ennek ellenére ha csak beugranál, az is lehetséges!
Regisztrálni az alábbi linken tudtok március 12-ig:
https://forms.gle/uSKyRyVHUNwhhuJSA
Az esemény az Európai Szolidaritási Testület pályázati program támogatásával valósul meg.