V. ÖKO HOME Expó és konferencia

  • Péntek, 2022. augusztus 19. 09:00 - Péntek, 2022. augusztus 19. 17:30

  • Petőfi utca, 8668 Tengőd
  • ÖKO HOME Expo kiállítás és vásár
  • 21900 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

3 év szünet után végre élőben jelentkezik az Öko Home Expó a legújabb ökoépítészeti újdonságokkal, technológiákkal és szebbnél szebb megvalósult nemzetközi példákkal.

Helyszín: Tengőd – Környezettudatos Építők Szervezte, Oktatási központ.

A Regio Earth nemzetközi vályogépítészeti fesztivál szakmai kísérőrendezvényeként.

A legutolsó konferencia óta, a szervezők rengeteg újdonságot gyűjtöttek össze a vályog, szalma, kenderbeton, favázas technológiák területéről. Többek között bemutatnak egy 3D-s nyomtatót, amivel vályogépületeket is nyomtattak már.

Idén különösen nagy hangsúlyt kap az épületbiológia és az egészséges munkahelyek és életterek kialakítása. Az előadók között 4 épületbiológus is lesz, akik a helyszínen ingyenes tanácsadással is segítik az érdeklődőket.

Előadónk:
Dipl.Ing Franz Volhart – építészmérnök a Volhart és Schauer Darmstadti építésziroda vezetője, a Könnyűvályog legnagyobb európai szaktekintélye.
Schaffarzek Dag, egy berlini építésziroda vezetője, amely különösen nagy tapasztalattal bír ökologikus nagyprojektek tervezésében, előkészítésében. Önellátó épületek tervezésében.
Reinhardt Appeltauer – Sonnenklee
ETA minősített szalma építőanyagok. Befújt szalma hőszigetelések, önhordó nagybálás szalmabála épületek.
Franceska Moretti – WASP – 3D nyomtatás természetes építőanyagokkal. Olaszországban már több vályogból készült épületet nyomtattak és hamarosan Magyarországon is elkészítik az első mintaépületet.
Bihari Ádám – urbanista építész, a NATURARCH építésziroda vezetője, a Környezettudatos Építők Szervezetének elnöke előadásából megismerhetjük a hazai ökoépítészet legfőbb kihívásait és lehetőségeit.
Béla Horesnyi a hazai kenderbeton építészet egyik alapítója, és legnagyobb szakértője megmutatja nekünk a kenderépítészetben rejlő lehetőségeket és a megvalósult hazai és nemzetközi példákat.
Biró Péter nemzetközi épületbiológus – Otthonunk egészségének mérése, épületbiológiailag is ajánlott építőanyagok és rendszerek bemutatása
Kárpáti József – elnök Építési Vállalkozók Országos Szövetségének, könnyűszerkezetépítő tagozat. – Karbonsemleges készházak, a fentartható jövő érdekében
Winfried Schneider – építész a Rosenheimi épületbiológiai intézet vezetője az épületbiológia 25 alapelvét mutatja be – online előadás
Johannes Schmid épületbiológus, épületbiológiai méréstechnikus az épületbiológia tudományának professzionális keretrendszerét ismerteti
online előadás
Herbert Gruber – az Európai Szalmaépítők Egyesületének elnöke, online előadásában a legújabb megvalósult projekteket és a szalmaépítészet Eruópai helyzetét mutatja meg.