UBUNTU- jótékonysági szabadtéri jóga és mindfulness workshop

  • Kedd, 2022. július 19. 18:30

  • Döbrentei utca 9, 1013 Budapest
  • Szívemben született Afrika
  • 3000 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

Az ubuntu eszméje és gyakorlata Afrika egyik legnagyobb ajándéka a világnak” /Desmond Tutu/
Az ubuntu tanítását legjobban egy gyakorlatilag minden afrikai nyelvben megtalálható egyszerű szólás foglalja össze, miszerint: „Az ember csak mások által válik emberré”. Vagyis a világot más emberekhez fűződő kapcsolatainkon keresztül fedezhetjük fel és ismerhetjük meg. Ezért olyan fontos úgy élni, hogy a tetteinket és gondolatainkat ne csak aszerint mérlegeljük, hogy milyen hasznot hoznak a számunkra, hanem aszerint is, hogy milyen hatással vannak mindazokra, akikkel kapcsolatba kerülünk. Nem csupán a cselekedeteinkre kell vigyáznunk, hanem magára a világban történő létezésünkre is. Az, ahogy a világban élünk, mozgunk, és beszélünk ugyanúgy kifejezi a jellemünket, mint a tetteink. Mindennap számtalan lehetőség nyílik arra, hogy gyakoroljuk az ubuntut. Arra, hogy olyan emberré váljunk, akinek a létezése hozzátesz mindazon emberek életéhez, akivel közvetve vagy közvetlenül kapcsolatba kerül.
Az esemény két csoda lánynak Eszternek (Mat ont he Moon) és Zsófinak ( Selon Sophie) hála valósulhat meg, ők fogják tartani, miközben megismerkedhettek a Szívemben Született Afrika munkájával is.
Mi vár rád az eseményen?
– Egy könnyed, átmozgató jógagyakorlás Zsófival, ahol mellkas és csípőnyitásokkal felkészítjük a testünket és lelkünket az elengedésre és egy új megismerésére, befogadására.
– Eszterrel az ubuntu összetartozásának jegyében egy különleges meditáció, majd egy mindfulness gyakorlat, hogy tudatosabban légy jelen a kapcsolataidban, a jóban és kihívásokban egyaránt
– Egy kis afrikai ajándékcsomag Ugandából, amit hazavihetsz magaddal
– Képvetítés a Szívemben Született Afrika ugandai és kenyai tevékenységéről
– Jótékonysági kézműves vásár, ahol a manafwai női és kamaszlány csoport kézműves csodái közül válogathatsz
– Vegán finomságok és nyári frissítők
Jelentkezz még ma és biztosítsd be a helyedet!
Jelentkezni az info@szivembenafrika.org email címen tudsz.
Az eseményre a belépővel adományként a Szívemben Született Afrika munkáját támogatod.
Az esemény a #doitforher kampányunk keretében valósul meg, amelyben a nőkkel foglalkozó programjainkra gyűjtünk adományt.
Az alábbi támogatói jegyek közül tudsz választani:
3000Ft – 10 kamaszlány számára megtartott oktatási program ára Ugandában (arról, hogy hogy ne váljanak emberkereskedelem, gyermekprostitúció, gyermekházasság áldozatává)
7000Ft – egy menstruációs csomag (fehérnemű, betétek, mosószappan, szappan) ára Kenya második legnagyobb nyomornegyedében élő nők és kamaszlányok számára
10.000 – egy emberkereskedelmből kimentett kenyai/ugandai túlélő nő rehabilitációja „első fázisának” az ára
Segíts, hogy segíthessünk! Köszönjük!