Tavaszi komposztképzés és regisztrációs lehetőség a Humuszban

  • Szombat, 2023. március 18. 14:00 - Szombat, 2023. március 18. 15:00

  • Saru utca 11, 1111 Budapest
  • HuMuSz Szövetség
  • Ingyenes
  • Link megnyitása

Leírás

Csatlakozz te is a közösségi komposztáláshoz, hogy a háztartásodban keletkező szerves hulladékok a lehető legjobb helyre kerüljenek, vagyis vissza a természetbe! Gyere el a Humusz Szövetség programjára, amelyen regisztrálhatsz is a Humusz közösségi komposztpontjához!

A közösségi komposztálás lényege, hogy egy elszánt és környezettudatos csapat, aki nem rendelkezik saját kerttel, ugyanakkor szívesen járul hozzá ahhoz, hogy a szerves hulladékából komposzt készüljön, összefog, és egy adott helyen gyűjtögeti az erre alkalmas zöld javakat (más néven szerves hulladékot).

Előnye, hogy jelentősen csökkenti a lerakókba és égetésre kerülő hulladék mennyiségét, hiszen a szerves anyagok jelentős része komposztálásra kerül, így biztosítva a környezet számára a friss, tápanyagban gazdag humuszt.

Ahhoz, hogy a komposztra szánt anyagok megfelelően tudjanak hasznosulni, tudni kell, hogy miket lehet komposztálni és miket nem. Jó alapanyag például a gyümölcs és zöldségmaradék, a virágok, a kávézacc és az avar is, ugyanakkor jónéhány olyan szerves anyag is van, amit érdemes kihagyni az otthoni komposztból.

Látogass el következő eseményre, amelyen megtudhatod a legfontosabb információkat a (közösségi) komposztálásról, valamint lehetőséged lesz csatlakozni a Humusz komposztpontjához! (Ha korábban már csatlakoztál, de a képzésen még nem tudtál részt venni, kérjük, akkor is csatlakozz!)