Társasháztáji Gombafesztivál

  • Szombat, 2022. március 19. 11:00 - Szombat, 2022. március 19. 18:30

    Szombat, 2022. március 26. 11:00 - Szombat, 2022. március 26. 19:00

    Szombat, 2022. április 2. 12:30 - Szombat, 2022. április 2. 20:00

  • Szeszgyár utca, 1086 Budapest
  • Boszorkánykörök Gombaiskola , Made by Hajnal Gyeviki
  • Ingyenes
  • Link megnyitása

Leírás

A Társasháztáji Gombafesztivál egy háromnapos közösségi mezőgazdasági és művészeti fesztivál, ahol kicsit gombává válunk és megtanulunk gombát termeszteni.

A fesztivál főleg a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Rózsa Sándor Kampánypénz Tékozló Alapjának köszönhetően jön létre.

A szervezők vágya, hogy társasháztáji gombatermesztő ‘közösképviselőket’ verbuváljanak, akik motivációjukkal és gondoskodásukkal a lakóhelyeik közös tereiben élelmiszertermelésbe (főleg gombatermesztésbe) invitálják sok szomszédjukat, városlakókat. Ehhez támogatásképpen Gyeviki Hajnal által tervezett agyag termesztőedények kölcsönzési rendszerét dolgozzák ki és megosztják a Boszorkánykörök Gombaismereti Hálózat permakulturális gombatermesztési tapasztalatait. A fesztivál bő gombatermését a Pilze-Nagy Kft bio laskagombatelepeivel biztosítják – mellette a szervezők maguk városi alapanyagokat gyűjtenek és használnak fel gombatáptalajnak. Hosszabb távon mentorálják egymást, és folytatják az élelmiszer-önrendelkezési részvételi kutatást.

A gombák világához a termesztésen túl sok beszélgetéssel, mozgásművészeti gyakorlatokkal, közös étkezésekkel, olvasással, mozizással, performanszokkal és ünnepléssel kerülhetsz te is közelebb.

Jelentkezés a fenti linken.

A szervezők elsősorban fővárosi lakosokat várnak, akik nyitottak arra, hogy gombát termesszenek a társasházaik pincéjében vagy a közös kertjeikben.