Szilárd sampon készítő workshop

  • Csütörtök, 2023. március 30. 18:00 - Csütörtök, 2023. március 30. 19:30

  • Katona József utca 9-11, 1137 Budapest
  • COM-POT Agyag Beltéri Komposztáló , Talpalatnyi történetek
  • 15500 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

Természetes hajápolás, és szilárd sampon készítő workshopra hívunk!
Sokan kérdeztétek már mindkettőnket, hogy mi szép hajunk titka, milyen titkos, de mégis természetes, hulladékmentes szereket használunk.
Ezen a workshopon elárulunk minden praktikát. Mesélünk olyan egyszerű technikákról is, amelyekhez tényleg szinte semmire nincs szükségetek. E mellett tisztában vagyunk vele, hogy a “mosd meg csak vízzel, és majd alkalmazkodik a hajad” valóban teljesen zero waste megoldás sokaknak ijesztő, kivitelezhetetlen.
Ezen a workshopon olyan szereket készítünk, amelyek gyengéd átmenetet nyújtanak a csomagol, sokszor csak szintetikus alkotószereket tartalmazó hajápoló szerekről a természetes alternatívákra.
Közösen elkészítjük, és természetesen magatokkal vihetitek a következőket:
???? 1 darab szilárd sampon (a hajtípusodnak megfelelően) – Válogathattok különböző olajokból, gyógynövényekből. (Nem sampon szappan ???????? , majd mesélünk a különbségekről is.)
???? 3 dl lenmagzselé fésülés segítő hajkondicionáló,
???? 2 db mini szilárd hajápoló praliné (a balzsam alternatívája)
minden tudást és receptet.
Csatlakozzatok,
… ha eddig nem mertetek nekiállni az otthoni kísérletezésnek.
…szeretnétek egy délutánt jó hangulatban, közösségben és hasznosan eltölteni a természetesség, hulladékmentesség jegyében.
⭐️ A RÉSZVÉTEL DÍJA:
15.500 ft/ fő, de gyertek együtt és vegyetek páros jegyet, így 12.500 Ft/ fő részvételi díjért tudtok csatlakozni a workshophoz.
‼️ ???????? JELENTKEZÉS az alábbi űrlapon: https://forms.gle/Ztp7uE8fSC9etTYC6
Minden további információt és részleteket emailben küldünk.
A műhelymunka kiscsoportos, maximum 10 fő résztvevővel*.
???? Helyszín: Ligeti Csomagolásmentes Bolt
Budapest, XIII. kerület, Katona József u. 9-11
???????? A workshop szervezőiről:
Kocsis Dóra – a Talpalatnyi történetek blog https://talpalatnyitortenetek.hu/, facebook, instagram oldal egyik szerzőjenkét ismerhetitek. Hulladékcsökkentő módon él, -utazik a férjével és most már kislányával is. Rendszeresen tart előadásokat a témában, a SimpliCity minimalista életmód Fesztivál megálmodója, és a 2021-benj megjelent nagysikerű Helyi, idény, vegetáriánus Zero waste konyha című szakácskönyve, ami sokakat inspirált és motivált változásra. https://zerowastekonyha.hu/
???????? Udvarnoki Tünde – 14 éve fogott bele a természetes, egyszerű életmód kipróbálásába, azóta is kitartóan keres egyszerű, növényi „csináld magad”, kisléptékű megoldásokat a bőrünk, hajunk, ruhánk, növényeink, lakásunk, szeretteink ápolására. Az egyszerű, minimalista, hulladékmentes majdnem ehető megoldásokat szereti és kutatja. 2010 óta tartott szemléletformáló foglalkozásokat felnőtteknek és gyerekeknek sokféle természetes témában a Messzelátó-, és a Szatyor Egyesületben. Mellette a COMPOT agyag beltéri komposztáló megálmodója. https://www.com-pot.hu/
A workshop a Messzelátó Egyesület keretein belül valósul meg, az szervezet szemléletformáló tevékenységét támogatja.
Az teljes workshop előkészítése, és szervezése alatt törekszünk a lehető legkevesebb hulladék termelésére, az alapanyagokat részben közvetlenül a bolt polcairól vásároljuk, frissen.
(*minimum 8 fő részvételével indítjuk el).