RecyCOOL edukációs projekt bemutató – SZEMINÁRIUM

  • Péntek, 2023. március 24. 09:30 - Péntek, 2023. március 24. 12:30

  • Piarista utca 6, 1052 Budapest
  • Fashion Revolution Hungary
  • Ingyenes
  • Link megnyitása

Leírás

Szeretettel meghívjuk a Fashion Revolution Hungary csapata nevében az ERASMUS+ Recycool for School projekt bemutatójára.
Ebben a projektben 5 európai ország FR csapata 50 szöveges és videós oktató leckét készített középiskolás tanulóknak a fenntartható divat témakörében.
A nyílt forráskódú leckék a formális oktatási rendszerben hiányzó keresztmetszeti oktatást kínálnak majd, a leckék a klasszikus iskolai tantárgyak témáit tükrözik.
A leckékben szereplő feladatokat úgy készítették, hogy azok különböző körülmények között használhatók legyenek, és az ifjúságsegítők/oktatók képesek legyenek a célcsoportjaik igényeihez igazítani azokat.
A projektben résztvevők szeretnék minél szélesebb körhöz eljuttatni ezt az ismeretanyagot. A projekt elsődleges célcsoportjai a fiatalok, oktatási és nevelési intézmények, és kiemelt szegmense – minden videó angol feliratozással készült – a hallássérültek formális és kötetlen csoportjai.
A projekt célja a kompetenciáinak bővítése és elmélyítése, jobb tájékozódásuk a divatipar és annak fenntarthatósága témakörében, a divatipar világgazdasági kontextusban elfoglalt helye, a divatipar környezetre, társadalomra és gazdaságra gyakorolt hatásának megértése, a mindennapi életünkkel való kapcsolata és a megoldások megtalálása (szó szerint) a saját ruhatárunkon keresztül.
Ezen ismeretek és készségek fejlesztése (például saját ruhavásárlási szokásaik értékelése, ruhájuk javításának, újrahasznosításának lehetőségei, a kereskedelmi kampányok kritikus megközelítése, a zöldmosás felismerése stb.) megváltoztatja az oktatásban részt vevő fiatalok hozzáállását.
A projekt ismertető szemináriumra várjuk nemcsak a pedagógusokat, ifjúság segítőket, hanem a diákokat is.
Intézményenként maximum 2 fő diákot tudunk fogadni.
A program teljesen ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz és annak visszaigazolásához kötött.
RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKUKAT kérjük a hungary@fashionrevolution.org email címen jelezni. A vidéki résztvevők részére – kérés esetén – a busz vagy vonatjegyet a szervezők visszatérítik.
PROGRAM
9.30-tól érkezés, regisztráció
10:00 projekt bemutatása
10:10 szöveges leckék ismertetése
11:00 kávészünet
11:15 videó leckék bemutatása
12:05 leckék alkalmazási területei
12:20 hivatalos program zárása
12.30 büfé ebéd + kötetlen beszélgetés

Regisztráció: hungary@fashionrevolution.org