Premier előtti vetítés Abádszalókon – Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom

  • Péntek, 2023. augusztus 4. 21:00

  • Strand út 3, 5241 Abádszalók
  • Aktív Magyarország , Ember alkotta paradicsom
  • Ingyenes

Leírás

Merülj el a Tisza-tó csodálatos világában az ősszel mozikba kerülő Tisza-tó – Az ember alkotta paradicsom című, egész estés természetfilm INGYENES, premier előtti vetítésén Abádszalókon, augusztus 4-én, pénteken este 21 órakor a Tisza-tó Strandon! A vetítés után, a közönségtalálkozón megismerkedhetsz és beszélgethetsz az egyik alkotóval, Szendőfi Balázzsal.
A film mesélője, Ljasuk Dimitry kézen fogja a nézőt és mind a 4 évszakot átívelve bemutatja, hogy az évtizedek során mivé lett ez a különleges hely, melynek megszületését az 50 éve épült kiskörei vízlépcső megépítése tette lehetővé. Milliónyi különleges madár és hal költözött be ide, a sűrű növényzet zöldre festette a szőke folyó partját. Ma már vadregényes kanyarulatok, fekete vizű belső tavak, nádas labirintusok és ezernyi sziget idézi az ősi Tiszát. Az ember építette, a természet belakta. Így jött létre az ember alkotta paradicsom: a Tisza-tó.
Bővebben a filmről és az alkotókról itt olvashatsz: http://tiszatofilm.hu
A vetítés alatt egyedi, a filmhez készült ajándéktárgyakat is vásárolhatsz az Aktív Magyarország sátrában (csak bankkártyás fizetési lehetőség lesz).
A rendezvény ingyenes, de a székek száma limitált, ezért kérjük, aki teheti, hozzon magával ülőalkalmatosságot!
Eső esetén a vetítés, a strand rendezvényterének fedett részén lesz megtartva, ahol a résztvevők száma korlátozott, érkezési sorrendben tudjuk biztosítani a lehetőséget a férőhelyek kapacitásáig.