PINKPONILO – Haladó nadrág workshop

  • Csütörtök, 2021. december 16. 17:00 - Péntek, 2021. december 17. 20:00

  • Kossuth Lajos utca 14, 1053 Budapest
  • PINKPONILO
  • 32000 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

Tudatos gardrób
A női nadrág tapasztaltabb varrók számára javasolt, melyhez a Lebenskleidung csapata által kifejlesztett digitális szabásmintát használhatod a workshop alkalmával. A szabásmintáikat a csapat úgy alakította ki, hogy minden nő számára megfelelő és jól méretezhető legyen, a body positivity szemléletét szem előtt tartva. Az itt megszerzett tudás segíteni fog, hogy a jövőben használhassunk online szabásmintákat, magunkra méretezzünk egyedi darabokat és a szabásmintát, illetve az anyagválasztást is jobban átgondoljuk, ráérezzünk a tudatos és kreatív választás ízére. A szervezők partnerükkel közösen ezzel azt is szeretnék kiemelni, hogy mindenki megérdemli, hogy alkatának és életmódjának megfelelő, tartós és esztétikus, etikusan készülő ruhákat viselhessen: a társadalmunk minden rétege. Ez az inkluzív szemléletmód a működésük egészére igaz, szívesen beszélgetnek róla a workshopok alatt.
Alapanyag és fókuszpont
Ezen a workshopon a Lebenskleidung által biztosított Refibra Tencel nevű innovatív anyaggal dolgozhatsz. Sokaknak az osztrák Lenzing gyártó cég Tencel anyag ismerős: a Refibra Tencel nemcsak az ökológiailag tudatosan készült viszkóz előnyeit hozza el nekünk, de szabászati hulladék is hasznosul a gyártása során. A most elérhető egyik színből választottak nektek a szervezők – a Re-Woven Reddish Brown őszi-téli hatású, puha és elegáns nadrágot eredményez. Ha valaki nem tud a színnel azonosulni, akkor sincs gond, gyűjtött, vegyes anyagaikból is választhat.
Az alapanyagról bővebben: https://www.tencel.com/refibra
Az alapanyagok a Lebenskleidung oldalán: https://www.lebenskleidung.com/…/buy…/viscose-fabrics
Tudásfejlesztés és közösség
Ez egy kétnapos haladó szintű workshop, melynek keretében a szervező csapat megmutatja a nadrág készítésének alapelveit, és digitálisan előkészített szabásmintával folyik a munka. A résztvevőknek segítenek a szabás előkészítésében, de nagyrészt maguk végzik a feladatokat. Ezen a workshopon olyan részletek kidolgozása is előtérbe kerül, mint a zseb, a zipzár, a derék és a formázó szűkítők, így a szabásminta szerkesztésen túl a varrás terén is haladó szintű technikákat alkalmaznak majd. A méretre igazított szabásmintát mindenki magával viheti, és az itt tapasztalt tudatossági és tervezési elvek mentén ez alapján további, egyedi darabokat készíthet önállóan. A digitális szabásminta biztosított a workshophoz.
Tervező és stáb
A ruhadarabot a Lebenskleidung csapata tervezte és biztosította, hogy ti is megismerhessétek a lehetőségeit. A workshopon a résztvevőket lépésről-lépésre egy vagy két fő Póni stábtag segíti, hogy az apróbb mérésekkel, a gépek beállításával is gördülékenyen haladhassatok.
Jelentkezés és helyszín
EARLY BIRD – dec. 8-ig: 2 x 14.000, azaz 28.000Ft
NORMÁL dec. 14-ig: 2 x 16.000, azaz 32.000Ft
(Tartalmazza a szabásmintát és az anyagot is.)
A workshop dátuma:
december 16. csütörtök 17-20.00
december 17. péntek 17-20.00
A PINKPONILO workshopjai továbbra is limitált létszámban (1-5 fővel), a higiéniai előírásokra és a komfortérzetetekre odafigyelve zajlanak.
Címük: 5. kerület, Kossuth Lajos utca 14-16. / Paloma művészudvar, földszinten balra
Minden 3. Póni workshopra való jelentkezés alkalmával 2 óra ingyenes műhelyhasználattal ajándékoznak meg téged, ezzel is ösztönözve a további gyakorlásra.
A workshopot akár másnak is adhatod ajándékba! Jelezd ezt e-mailben, majd erről névreszóló ajándékkártyát kapsz.