Permakultúrás kerttúra III.

  • Kedd, 2022. július 12. 16:00

  • , Budapest
  • Ökokert permakultúra
  • 5000 Ft

Leírás

Mindig is érdekelt, hogy hogyan néz ki egy permakultúra alapjain tervezett kert a gyakorlatban? Inspirálódnál a saját kertedhez?

Akkor te is menj el Blunck Réka permakultúra tervező és oktató díjnyertes kertjébe, ahol részletes vezetést kapsz a kertről és még többet megtudhatsz a permakultúra alapjairól.

A túra alatt megismerheted a kertben levő növényeket, a kert elemeit, hogy mi miért került oda milyen funkciókat lát el, hogyan lehet a jelenlevő erőforrásokat a legjobban kihasználni.

Néhány téma, amit érinteni fog a szervező: növénytársítások (plant guild), mulcsolás, legsokoldalúbb évelő növények, esővíz megtartása, mikroklímák, vadvilág bevonzása stb.

A vezetés ca. 1,5- 2 óráig tart, utána lesz lehetőség kérdezni. A kert a XII. kerületben található tömegközlekedéssel 25 percre a Széll Kálmán tértől.

A jegyár 5000 Ft amelyet a kert fenntartására és ápolására fordítják. Ha az anyagi helyzeted nem engedi az is rendben van, ha ennél kevesebbet adsz.

A csoport létszáma limitált, így mihamarabb jelentkezz, ha szeretnél jönni. Írj egy e-mailt a teljes neveddel, az általad választott időponttal, és hogy hány fővel szeretnél jönni a permakulturakert@gmail.com e-mail címre. Ha a meghirdetett időpontok egyike se jó, de máskor szívesen mennék, akkor is nyugodtan írj a szervezőnek e-mailt és elküldik neked, amint meghirdetik az újakat. Egyéb kérdéseknél is ezt az e-mail címet használhatod.