Ökotudatos kertészkedés workshop Szomoru Miklóssal és Csík Dáviddal

  • Csütörtök, 2023. április 6. 09:00 - Csütörtök, 2023. április 6. 15:00

  • Budaörsi út, 1112 Budapest
  • Látogatható magánkertek Magyarországon
  • 25900 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

A workshopok alkalmával a résztvevők betekintést nyerhetnek a talajjavítás, a mulcsozás, a komposztálás és az ásásmentes kertészkedés rejtelmeibe. Megismerhetik kertkialakítás lépéseit, a megfelelő öntözés kialakítását és a helyes növényválasztást. Fontos tippeket kapnak az egész kert organikus fenntartásához. Cél, hogy olyan módszert alkalmazzunk a kert kialakításánál, hogy ne a természet ellenében, hanem a természettel együttműködve, egy könnyen fenntartható, de mégis gyönyörű, pihenésre alkalmas oázist tudjunk létrehozni.

A nap folyamán 6-7 órában közösem beszélik át a fent említett témákat. Bárki a saját növényápolási vagy kertkialakítási kérdéseit is felteheti.

A workshop második felében mindenki kap egy növénylistát fotókkal, mely azokat az évelőket, cserjéket, fákat és örökzöldeket tartalmazza, melyek szárazságtűrők, télállók, hosszan virágoznak, rovar- és madárbarátok és ellenállóak a betegségekkel szemben, így az ország bármelyik területén lévő kertben ideálisak lehetnek.

Cél, hogy olyan módszert alkalmazzunk a kert kialakításánál, hogy ne a természet ellenében, hanem a természettel együttműködve, egy könnyen fenntartható, de mégis gyönyörű, pihenésre alkalmas oázist tudjunk létrehozni.