Művészet & természet – ARTelnatívák az éghajlatváltozásra

  • Kedd, 2023. május 23. 18:30 - Kedd, 2023. május 23. 19:30

  • Lövőház utca 35, 1024 Budapest
  • Európa Pont
  • Ingyenes

Leírás

Hogyan használhatjuk fel a művészetet fenntarthatósági célok és társadalmi változások elérésére? Hogyan alakíthatja a művészet a fenntarthatósági törekvéseket?

Mióta létezik művészet, azóta feladata, hogy az adott kor problémáira, a társadalmi kérdésekre reagáljon, így nem meglepő, hogy napjainkban a fenntarthatósági kérdések is kiemelt helyet kapnak a művészetben. A környezetvédelmi kérdések számtalan vonatkozásban jelenhetnek meg a különböző művészeti koncepciókban és alkotásokban: vannak olyan művészek, akik a témaválasztás során, míg mások az alkotói folyamatokban, az alkotások bemutatásának megtervezésében vagy akár alkotói környezetük kiválasztásában és működtetésében gondolkodnak el a fenntarthatósági kérdésekben.

Tarts velünk, ha művészként szeretnél környezettudatosan alkotni és ezzel változást hozni mások életében vagy ha egyéni céljaidat valósítanád meg a fenntarthatóság jegyében! Hallgasd meg a beszélgetést és ismerd meg a művészet és a környezetvédelem közötti kapcsolat lehetőségeit!

Az esemény programja:

18:00-18:45 – Társasjáték: Zöldüljünk együtt! Játssz velünk és építsd fel saját fenntarthatósági tervedet, válaszd ki a saját életedhez legjobban illeszkedő célokat!

18:45-19:15 – Beszélgetés: A művészet és a környezetvédelmi szervezetek közötti kapcsolat lehetőségeiről

19:15-19:40 – Táncos performansz: Béres Bíborka – Partum

Résztvevők:

  • Puskás-Dallos Peti, magyar énekes, dalszerző, vegán aktivista
  • Sylvia Amman, az Inforelais /Ausztria/ ügyvezető igazgatója
  • Ernhaft Attila, a Művészetek Völgye fesztivál ügyvezetője és gazdasági igazgatója
  • Dr. Halmos Gergő, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület igazgatója

Az est házigazdája Forró Bence.

A beszélgetést online a www.facebook.com/europapont/ és a www.facebook.com/EuropaiBizottsag oldalakon, valamint az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének YouTube csatornáján közvetítjük.