Májusi MeseErdő séta

  • Szombat, 2023. május 20. 10:00 - Szombat, 2023. május 20. 13:30

  • , Budapest
  • Shamo bags
  • 7000 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

Találkozz a belső erdőddel!
Feltett szándékom, hogy minél többen elkezdjünk visszakapcsolódni az Anyatermészethez, az élet szövetéhez és ezáltal önmagunkhoz. Ahhoz, hogy újra harmóniába kerülhessünk, úgy érzem, ismét meg kell ismernünk a ciklusok bölcsességét, ami kívül és belül is körbeölel minket. Meg kell nyitnunk eltompult érzékeinket a sokszor láthatatlan erők fogadására, és megtanulni ráfeküdni az áramlásra.
Arra hívlak, hogy egy különleges séta során mindezeket az elfeledett tudásokat együtt élesztgessük, gyakoroljuk, miközben kiszakadunk a hétköznapok sokszor kimerítő forgatagából. Ezek a séták mélyen feltöltenek, és számos izgalmas folyamatot indíthatnak el benned. Ha készen állsz a találkozásra, itt a helyed!
Sétáimat az évkör kiemelt eseményei mentén szervezem, a májusi alkalommal a kiteljesedett tavasszal, az életfa ünnep utáni, napfordulóhoz közelítő időszakkal és a fák bölcsességével kapcsolódunk a szabadban.
Időpont: 2023. 05. 20. 10-től körülbelül 13:30-ig
Helyszín: Budapest, Mátyás hegy (ennél pontosabb információt a jelentkezőknek küldök)
A sétát vezeti: Mohácsi Nusi, MeseErdő vezető, zöldebb életre nevelő
Hozzájárulás: 7000 Ft, páros jegy 13000 Ft
Jelentkezés és további feltételek a webshopban, itt:
https://shamobags.com/product-category/home/programok/
KIKNEK AJÁNLOM A SÉTÁIMAT?
Felnőttek, akik egy mélyebb természetkapcsolat és egységélmény megtapasztalására vágynak.
Azoknak, akiknek relaxált állapotra, elcsendesedére van szükségük.
Azoknak, akiket hívnak az évkör ünnepei, fordulópontjai, és szeretnének élőben, egy megtartó közösséggel együtt a szabadban is kapcsolódni ezekhez az energiákhoz.
Azoknak, akik elkötelezettek a természet védelme iránt, és elmélyítenék a vele való kapcsolatot, megismernék a kölcsönösség módjait.
Terveim szerint kisgyerekeknek is tartok majd a későbbiekben programokat, de ez az áprilisi alkalom most kifejezetten felnőtteknek szól.
Édesanyáknak kiemelten ajánlom, ha szeretnének egy kicsit önmagukkal találkozni és kisimulni a természet ölén.
Ellentmondásosnak tűnhet, de ha van kutyád, arra kérlek, őt bízd most más gondjaira, hogy te a teljes figyelmeddel jelen tudj lenni a sétán.
MI A MESEERDŐ SÉTÁK CÉLJA?
Hogyan is vehetnénk gondnokságunkba újra a természetet, ha nincs valós kapcsolatunk vele? Sétáimmal ezt a kapcsolatot szeretném újraéleszteni és megerősíteni, aminek hatására mi magunk is feltöltődünk és kisimulunk. Mivel mindez mélyen megdolgoztat, a séták végére általában megérkezik egy ellazult állapot, ám mellé egy kis jól eső fáradtság is várható.
A MeseErdő séta segít, hogy megtapasztalhasd az egység érzést a nagy egésszel, az értéktelennek hitt dolgokból érték szülessen, és hétköznapi kincsekre lelhess magad körül és önmagadban. A séták meghívásai az ökológiai érzékenyítés, alkotás, a természethez kapcsolódás, stresszoldás jegyében születnek. Együtt élesztgetjük, gyakoroljuk, hogy a természethez való mély lelki kötődést miként állítsuk helyre erdei gyakorlatok, archaikus történetek, és természetművészeti élmények segítségével (ezek közül minden sétán más és más lesz terítéken).
HOGYAN ZAJLANAK A SÉTÁK?
A reggeli találkozó során röviden bemutatom az esemény menetét. A távunk rövid lesz, sok megállással, elmélyedéssel, szemlélődéssel, lassú haladással. Együtt elcsendesülünk, különféle meghívások segítségével igyekszünk a jelenbe kerülni és kapcsolódni a minket körülvevő élettel. Rövid megosztásokra többször is összegyűlünk, majd a séta vége felé egy kötetlenebb beszélgetés és tea rítus során megoszthatjuk egymással a tapasztalásainkat.
Úgy tervezem, hogy a sétát ESŐ esetén is meg fogom tartani, annál is inkább, mert rengeteg izgalmas lehetőséget tartogat az eső alatt, után illatos erdő. Ebben az esetben készülj vízálló ruházattal, cipővel, esernyővel. Ha ezzel kapcsolatban van bármilyen ellenérzésed, keress meg nyugodtan az elérhetőségeimen, és értekezzünk! 🙂
Amennyiben veszélyesnek ítéljük meg az időjárást (pl. felhőszakadás, szélvihar), új időpontot fogunk találni. Ha ilyen eset felmerülne, a sétát megelőző napon értesíteni foglak, amikor már pontosan kirajzolódtak a várható viszonyok!
KI TARTJA A SÉTÁT?
Mohácsi Nusi vagyok, hosszú évek óta természetvédelemmel, fenntarthatósággal, ezen belül is kiemelten a hulladékmentesség, zöld háztartás, ökológiai érzékenyítés témáival foglalkozom. Ráébredtem, hogy hiába lelkesítem az embereket például hulladékmentességre, ha mindeközben hiányzik a nulladik lépcső: annak felismerése, hogy a természet részei vagyunk, és felelősséggel tartozunk iránta. Ugyanis ez volna a további, szívből jövő cselekvéshez a biztos alap, a valódi, kölcsönös kapcsolatunk a természettel.
Éppen ezért az utóbbi években elkanyarodtam a természetes ciklusok, ritmusok és az évkör tanulmányozásához, így született meg 12 részes online magazinom Fordul az évkerék címmel. Az ebben szereplő írások, receptek, ünnepek gyűjteményei segítenek visszakapcsolódni a nagy körforgáshoz, amitől eltávolodtunk.
A magazin írása közben pedig egy villámcsapásszerű felismerést és hívást követve vezetett az utam a MeseErdő nevű programra, amit egy több hónapos képzés keretein belül sajátítottam el tanítóimtól, akik számos izgalmas területet vontak be módszerük összeállításába.
MIT TAKAR A MESEERDŐ MÓDSZER?
Tanítóim szavait idézve:
„A MeseErdő a Farkaskő Művésztelep egyedülálló programja, ami Balázs Péter természetművész és Tátrai Vanda metamorphoses alkotó-fejlesztő meseterapeuta házaspár hozott létre. E két különleges módszer a foglalkozásokon olyan egyedi szövedéket alkot, ami segít a természet és belső természetünk összekapcsolásában, hogy belső igénnyé váljon a környezet védelme. Útitársaink ebben a szépséges munkában az ősi mesék tanításai, a természetművészet alkotó folyamatai, a távolkeleti sinrin joku gyakorlatok, és a természeti népek tudása arról az időről, mikor az ember még “mindennel, ami él”, beszélni tudott.”
Álljon itt ez az idézet bővebben is, és szívből kívánom ezt mindannyiunknak:
„Ahol mi létezik a földkerekségen, én mindennel tudjak beszélni, legyen az fű, fa, kő, állat, víz, vér, vagy amihez én szólok, az énnekem felelni tudjon.” (Magyar népmese)
A MESE NEM GYEREK MŰFAJ?
Felmerülhet benned a séta elnevezése miatt, hogy miért felnőtteknek (is) tartom ezt a programot, és hogy kerülnek ide a mesék. Réges-régen a továbbadott történetek nem feltétlenül gyerekeknek, sokkal inkább felnőtt közönségnek szóltak. Közösségeket összetartó erejük volt, segítették az információáramlást, szellemi gyökereinket, értékrendünket őrizték. Tapasztalt mesemondó öregek örökítették át a következő generáció számára a kollektív tudást és a világ működésére vonatkozó ismereteket általuk. Mára ez a tanító, gyógyító szerep háttérbe szorult, pedig az általunk megélt változó időkben igen nagy szükségünk van őseink bölcsességére. Éppen ezért a séták során előkerülnek mesei elemek, és olyan is előfordulhat, hogy egy nyugalmas réten mesét mondok nektek…
Ha ezeken felül bármilyen kérdésed lenne, keress nyugodtan az email címemen (nusishamo@gmail.com).
Várlak titeket az erdőben, sok szeretettel!
Nusi