KLÍMA KLUB / Cabin Love (fenntartható építészet)

  • Szerda, 2022. május 18. 18:30

  • Király utca 50, 1061 Budapest
  • Gödör
  • Ingyenes
  • Link megnyitása

Leírás

– Fenntartható építészet – az meg milyen?
– Az építkezés fontossága az éghajlatváltozás mérséklésében

A Szánkófa megvan? Az Erzsébet téri adományfa? És a dizájnkabinok irodának, nyaralónak? Vagy a Normafára készülő lombkorona-tanösvény?
A különleges installációi által megismert Hello Wood egy nemzetközi építész stúdió, ma már elsősorban nagy léptékű épületek és dizájnkabinok tervezésével, illetve kivitelezésével foglalkozik. Projektjeit az innováció, a társadalmi felelősségvállalás és a nagyszerű tervezés iránti rendíthetetlen szenvedély vezérli. Főként fával és fenntartható anyagokkal dolgoznak, hogy környezetbarátok és társadalmilag relevánsak legyenek. Céljuk a tudatosság növelése, a közösségépítés ösztönzése és az építészet közelebb hozása a nagyközönség számára.
A Hello Wood többszörösen díjnyertes, független, nemzetközi oktatási platform is, amely építészeti és oktatási programok szervezésével is foglalkozik dizájn témakörben. A táboraik során megépült munkák nagyrészt fából készülnek, valamint ötvözik a művészi megközelítést a társadalmi gondolkodással. A „csinálva tanulás” módszertanát követve ismerkednek meg a hallgatók az eszközökkel és az anyagokkal.

Vendégek:
RÁDAY DÁVID társalapító – Hello Wood
ORAVECZ PÉTER építész, grouphead – Hello Wood

Rengeteg kérdés vetődik fel a téma kapcsán, ezeket fogjuk körbejárni veletek közösen a két szakemberrel.
A vendégekkel Rieger Johanna beszélget.

Az esemény ingyenes, a programsorozatot Terézváros Önkormányzata támogatja.