Ki ne dobd! Innovációk az élelmiszerpazarlás ellen

  • Csütörtök, 2022. április 28. 18:00 - Csütörtök, 2022. április 28. 20:00

  • Lövőház utca 35, 1024 Budapest
  • Európa Pont
  • Ingyenes

Leírás

Az élelmiszerpazarlás visszaszorítására számtalan innovatív megoldással álltak elő a gazdasági szereplők az elmúlt években. A beszélgetés meghívottja három olyan szakember, akik a kezdeményezéseikkel nagy visszhangot váltottak ki. Az Élelmiszerbank nem csak szemléletében volt úttörő ezen a területen, hanem a hatékony nagyvállalati kapcsolatrendszere miatt is kiemelkedik a civil szervezetek közül. A Perma Gang Projekt formabontóságával a szokványostól eltérő, kreatív megoldások jelentőségére hívja fel a figyelmet. A Munch.hu a legígéretesebb vállalkozások egyike – ez volt az első olyan projekt az RTL Klubon futó Cápák Között műsor történetében, amelybe az összes(!) üzleti angyal befektetett.

„Amelyik étteremnél ételfelesleg van, ott ne a kukába dobják, hanem dobják fel a Munchra.” — mondta a Forbesnak adott interjújában Wettstein Albert az app alapgondolatáról. A fiatal vállalkozó három egyetemista társával közösen álmodta meg az ételmentő szolgáltatást. Eredményeivel bekerült a Forbes ’30 Under 30’ listájába, amely 30 év alatti sikeres fiatalokat vonultat fel. A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége 2019-ben fiatal kreatív tehetségnek választotta. „Mostanra egy olyan üzleti kultúra alakult ki, hogy a társadalmi értékteremtés is számít, nemcsak a haszon.” – jegyezte meg az interjúban. És valóban, a „Muncholás” mára igévé vált, és mind éttermi, mind vásárlói oldalon töretlen népszerűséggel terjed!

Nagygyörgy András korábbi munkahelyein is a jótékonyság témájával foglalkozott, elsősorban fogyatékkal élő emberek és beteg gyerekek támogatásával. Jelenleg az Élelmiszerbank munkatársaként, ahol a külső kapcsolatokért felel, fő célja a magánszemélyek és vállalatok szerepvállalásának növelése az élelmiszerpazarlás megfékezésében.

Lőrinczi István másfél éve foglalkozik elmélyülten permakultúra-tervezéssel. Saját otthona körfolyosóján, a Perma Gang Projekt keretein belül több mint 80 fajta növényt nevel. Ezzel célja a városi permakultúra adta lehetőségek bemutatása és bevezetése minél szélesebb körben, amelynek elterjedése hozzájárulhat globális ökológiai- és társadalmi válságok enyhítéséhez.

Műsorvezető: McMenemy Márk