Kezdő női ruha varrás – egész napos workshop

 • Szombat, 2023. március 25. 10:00 - Szombat, 2023. március 25. 17:00

  Szombat, 2023. április 29. 10:00 - Szombat, 2023. április 29. 17:00

  Szombat, 2023. május 27. 10:00 - Szombat, 2023. május 27. 17:00

  Szombat, 2023. június 24. 10:00 - Szombat, 2023. június 24. 17:00

 • Bosnyák utca 7b, 1145 Budapest
 • AZTA Közösségi Kézműves és Barkácsműhely
 • 21000 Ft
 • Link megnyitása

Leírás

A zsákvarráson túl … Ha már elárasztottad a családot bevásárlózsákokkal, mert imádod a szépet – a textil a festéked, a varrógép az ecseted – akkor itt az ideje, hogy megtanuld elkészíteni a saját ruhatárad.
Ez egy abszolút kezdő ruha varrás workshop. Egy nap alatt végigvezetik a varrási folyamaton: a szabásminta értelmezése, a méretre igazítás, a szabásminta helyes anyagra fektetése, a kiválasztott ruhadarab kiszabása, és a ruha elemeinek összeillesztése után a nap végén egy saját készítésű ruhadarabbal leszel gazdagabb.
? ? ? ? Kiválaszthatod, hogy melyik ruhatípus elkészítését szeretnéd megtanulni. Bármelyik workshopon bármelyik ruhatípust választhatod. Egy-egy kezdő színtű minta áll rendelkezésedre, amit ha szeretnél, kis mértékben át is alakíthatsz.
✴ EZEK KÖZÜL VÁLASZTHATSZ
1⃣ SZOKNYA: gumírozott derekú pörgős szoknya (választható hosszban). Meg fogod tanulni, hogyan varrj elasztikus derékpántot, és hozzon létre egy csodás esésű szoknyát. A midi szoknyák rendkívül divatosak, és bármilyen típusú lábbelihez passzolnak. A nagyon divatos pliszírozott anyagból is készítheted!
2⃣ NADRÁG: gumírozott pántos nadrág vagy leggings. Hogyan kell helyesen összeilleszteni a nadrág darabokat – ezt tanulhatod meg ezen a modellen. Egy egyszerű varrásba illesztett zsebbel is kiegészítheted. Kényelmes és a stílusos az választott anyagtól függően.
3⃣ FELSŐ: ejtett vállú kapucnis vagy denevér ujjas lazább vagy testhez álló fazonok. Ha az elővigyázatosabbak közé tartozol, akkor az egyszerűbb, denevér vagy ejtett vállú fazont válaszd, ha bevállalósnak ismered magad, akkor a szűkebb fazont is el fogod tudni készíteni egy nap alatt!
4⃣ RUHA: ejtett vállú, kerek nyakkivágású, övvel vagy öv nélkül is csinos, kényelmes modell. Ebben a projektben megtudhatja, hogyan kell szép nyakkivágást készíteni formára szabott pánttal és közbéléssel. A lezser szabás, a kiszélesedő ujjak és a lekerekített nyakkivágás időtlen darabbá teszik.
(Fotók a bővebb leírásnál találhatóak)
A kezdő női ruha varrás workshopok minden hónap utolsó szombatján vannak. Délelőtt 10 órakor kezdünk és délután 6-kor egy saját készítésű ruhadarabbal távozhatsz.
A ruhadarabok elkészítéséhez szükséges anyagot, a hozzá illő színű cérnát, egyéb kellékeket (gumi, gomb) neked kell beszerezned. A megvásárolandó textil mennyiségéről, fajtáról, kellékekről a regisztrációt követően egy részletes minden szükséges információt tartalmazó e-mailben értesítünk.
A kurzusok maximum 6 főt tanuló vesz részt, akkor több személyes találkozást érhet el tanárával.
Az óra tartalma felnőtteknek szól, de ha ismer olyan tinit vagy gyereket, aki szeretne varrni tanulni, 12 éves kortól őket is várjuk szeretettel.
✴ AKI A KURZUST VEZETI
A kezdő női ruha varró kurzusokat Guzorán Gabriella oktató vezeti. Gabit már pandémia előtti időkből ismerhetitek: nyitott műhelyt tartott akkor. Most nagy örömünkre visszatér az AZTA-ba. Nagyon kedves, nagy tapasztalattal rendelkezik, precízen dolgozik, jól magyaráz, és mindenkire külön figyelmet fordít. Ő is vallja, hogy alkotni jó, feltöltő, önbizalom erősítő élmény, és mindenki tanuljon meg varrni!
✴ AMIT A MŰHELYBEN MEGTALÁLSZ
➡ Egy tetszőleges mintát a kezdő varrásprojektek közül.
➡ Háztartási varrógépet és varróeszközöket (gombostű, mérőszalag, jelölőkréta). Szabóollókat, cérnavágókat. Ha saját gépeddel szeretnél varrni, akkor azt is nyugodtan hozhatod. A kezdő varrókészletet a műhelyben meg is vásárolhatod 12.000 Ft/készlet áron.
➡ Hatalmas szabóasztalokat.
➡ Teakonyha, ahol kávét, teát készíthetsz. Hűtőszekrény és mikró is van, ha az ebédet magaddal hoznád.
✴ MIT KELL HOZNOD?
A lelkesedésedet és munkakedvedet mindenképpen. Egy jegyzetfüzet és toll jól jöhet még.
❤ Pro-Bono ingyenes helyet biztosítunk annak, aki kéri! Feladatunknak tekintjük, hogy a varrást közkinccsé tegyük. Ezért minden kurzusunkon egy ingyenes helyet biztosítunk. Ha nincs módod a részvételi díj kifizetésére, akkor írj nekünk, és egyeztetünk, hogy melyik időpontra van hely.