Jótékonysági kutyás túra

  • Szombat, 2023. február 25. 09:00 - Szombat, 2023. február 25. 14:00

  • 11101, 2096 Üröm
  • 2000 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

Az Ürömi Állatotthon kutyusainak szervezünk túrát Pilisborosjenő környékén. Ezek az állatok a gazdira találásukig kenelekben élnek, és csak akkor tudnak onnan kijönni, ha önkéntesek megsétáltatják őket. Számukra ez az igazi boldogság, ez jelenti az egyik legértékesebb dolgot, a szabadságot.
A túrán maximum 50 fő tud részt venni, de maximum 25 kutyát fogunk elvinni azért, hogy a sokszor nagyon mozgékony és energikus kutyusok mellé mindenkinek legyen váltótársa, ha elfáradna. Az aktuális létszámot mindig kiírom majd bejegyzésként.
A túra kb. 10 km-es lesz, kevés szintemelkedéssel, de valószínűleg sáros utakon (váltó cipő, ruha javasolt). Érintjük majd az Egri csillagok című film vár díszletét és a Teve-sziklákat is.
A túra részvételi díja: 2.000 Ft / fő, amit közvetlenül az állatotthonnak tudtok átutalni, számomra az átutalás bizonylatát, képernyő fotóját kell majd elküldened nekem. Aki szeretne, nagyobb összeget is bátran utalhat, jó helyre kerül!
Ürömi Duhajdombi Állatotthon Alapítvány
16200137-18531417-00000000
Találkozó 8:45kor:
A menhely parkolója korlátozott, ezért érdemes telekocsikat szervezni. Tömegközlekedéssel is lehet jönni, de nem teljesen végig, egy részen sétálni kell.
Menetrend:
9.00-kor az állatotthon munkatársai eligazítást tartanak a legfontosabb szabályokról (lásd lentebb)
Utána megtörténik a kutyusok hámmal, nyakörvvel való felszerelése és kiosztása. Itt kérlek benneteket, hogy ne sokat válogassunk a kutyusok között – bár különbözőek, mind megérdemli a szeretetet és a sétát. Viszont a férfiaknak illik a nagyobb testű kutyákért jelentkezniük.
Amikor minden kutya kint van, felállt a menetoszlop, elindulunk a túrára, amit én vezetek majd. Többször meg fogunk állni, mindig bevárjuk egymást, szusszanunk párat röviden, de a nagyobb megálló az Egri várnál lesz csak.
Eddig tapasztalataink szerint kb 14 órára érünk vissza a kutyusokkal a menhelyre, szintén egyesével visszaadjuk őket, és a program véget ér.
Fontos infók:
– Kérek mindenkit, csak az jöjjön a túrára, aki fegyelmezetten betartja, amit kérünk tőle, valamint türelmesen, szeretetteljesen, de határozottan tud bánni a kutyusokkal.
– Saját kutyát most nem lehet hozni.
– Időben érkezzetek, mert a későkre nem tudunk várni!
– Csak olyan utaljon részvételi díjat (adományt), aki tényleg el is jön. Ennek két oka van. Az egyik, hogy az adomány nem jár vissza lemondás esetén. A másik, hogy szükségünk van a résztvevői létszámra. Nagyon szomorú lenne, ha valamelyik kutyus azért nem jöhetne a túrára, mert az utolsó pillanatban visszamondtátok a részvételt.
– A menhely munkatársainak utasításai (kutyakezelés) és az én kéréseimet kérek, minden esetben tartsátok be! Semmi sem ok nélkül kérünk!
– A menhelyi kutyusok nem érintkezhetnek egymással, akkor sem, ha barátságosak a másik kutya felé! Mindig tartsátok a távolságot egymástól!
– A kutyákat bántalmazni szigorúan tilos (bár nem hiszem, hogy ilyen előfordulna)!
– Jutalom falatokat lehet hozni, sőt, érdemes, de igyekezzünk minőségi eleségeket választani! A kutyáknak külön vizet és itató tálkát (kb bármi megfelel erre a célra), kérlek, hozzatok magatokkal!