Ismerkedés a varrógéppel 1.

  • Szombat, 2023. február 11. 10:00 - Szombat, 2023. február 11. 17:00

  • Bosnyák utca 7b, 1145 Budapest
  • AZTA Közösségi Kézműves és Barkácsműhely
  • 18000 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

✴ Tanuld meg profin használni a varrógépet!
Ha most már tényleg szeretnéd megszelídíteni a varrógépet, megtanulni, hogy is működik, és begyakorolni a bármely varróprojektedhez nélkülözhetetlen varrótechnikákat, akkor a legjobb helyen jársz!
Ez egy alapozó hobbi varrókurzus azoknak, akik a varrást választják kreatív időtöltésül. Tanuld meg a géppel varrás alapjait profi módon, hogy aztán a biztos alapokra épülő egyre gyarapodó varrás tudásodból csodálatos textil munkák szülessenek!
Akár teljesen kezdő vagy, akár ha már volt pár próbálkozásod a varrógéppel, de még mindig nem érted, miért hurkolt a szál, vagy a rengeteg varróprogram mire is jó? Ha eddig csak kézzel varrtál (ami szép, szép, de jó sokáig tart) vagy szenvedés volt a varrás, mert folyton elakadt a gép, akkor most itt az ideje, hogy ennek véget vessünk!
? ? ? Azt szeretnénk, hogy a varrni tudás újra közkincs legyen.
? ? ? Mert a varrás önbizalmat ad,
♻ ✅ ? ökológiailag jót teszel,
?‍♀️ ?‍♂️ ?‍♀️ a közösségben töltött idő feltölt és felvidít.
➡ Jól kidolgozott tanmenetet évek során csiszoltuk, igazítottuk a résztvevők igényeihez.
➡ Lépésről lépésre leírást adunk a tanultakhoz, hogy ne jegyzeteléssel, hanem gyakorlással töltsd az időt.
➡ Gyakorlaton keresztül tanítunk! Gyakorló feladatokon, próbaanyagon tanulunk, majd minden technikát, minden új tudást egy-egy jól használható, tetszetős háztartási textil elkészítésével zárjuk. Így már a varrógéppel való ismerkedés után pár órával büszkén tekinthetsz a saját magad által készített csodás darabokra.
➡ Jó társaságban leszel! Hozzád hasonló – varrni vágyó – társakkal találkozhatsz, ötleteket cserélhettek, egymást inspiráljátok.
✴ Mit fogsz megtanulni?
1⃣ A varrógép részei, működése, befűzés, gombok, programok, öltés típusok. Amit elkészítesz: textil szalvéta.
2⃣ A szegés fajtái, több darab összeillesztése, különböző pántozások, különböző fajta anyagok. Amit elkészítesz: pántos, ablakos zöldség, gyümölcs zsák.
3⃣ A táska varrás alapjai: térbeli gondolkodás, talpcsere, a cipzár bevarrás technikái. Amit elkészítesz: bélelt zipzáros nesszeszer.
✴ Mikor vannak a kurzusok?
Az Ismerkedés a varrógéppel egy egész napos varrókurzus minden hónap harmadik szombatján.
✴ Bemutatjuk az oktatódat
A workshopokat Gábor Zsuzsa vezeti, az AZTA! Műhely alapítója. A műhelyt azért hoztam létre, mert meggyőződésem, hogy az alkotás flow élménye jót tesz az embereknek. Célom volt, hogy helyet, tudást és eszközöket biztosítsak ehhez. Először az asztalos mesterség alapjait tanultam meg, majd a varrni tudásomat is fejleszteni kezdtem. Oktatóim az AZTA! Műhely oktatói voltak, akik csodálatos emberek. Nem csak a varrni tudást, de egy lelassított, elmélyülésre késztető életszemléletet is átadtak. Boldogan adom át a varrás alapokat, pontosan úgy, ahogy tőlük láttam, tanultam.
❤ Pro-Bono ingyenes helyet biztosítunk annak, aki kéri! Feladatunknak tekintjük, hogy a varrást közkinccsé tegyük. Ezért minden kurzusunkon egy ingyenes helyet biztosítunk. Ha nincs módod a részvételi díj kifizetésére, akkor írj nekünk, és egyeztetünk, hogy melyik időpontra van hely.