Gyüttment Találkozó 2022

  • Csütörtök, 2022. augusztus 25. 08:00 - Vasárnap, 2022. augusztus 28. 23:00

  • , 2217 Gomba
  • Gyüttment Fesztivál
  • 15000 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

? A Gyüttment a vidéken újrakezdő, a környezettudatos értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek, közösségek és hozzájuk kapcsolódó városi gondolkodók éves összejövetele.
? A Gyüttmentet találkozónak nevezzük és nem fesztiválnak, mert pártolói tagjainknak szervezzük. A pártolói tagság célja, hogy még szélesebb körben támogassuk, képviseljük a városban és vidéken újrakezdőket és az őket tömörítő szervezeteket, kisközösségeket, valamint az eddiginél szorosabb egységbe szervezzük értéktársainkat.
? Pártolói tagként ingyen jöhetsz a Gyüttment Talákozóra és emellett számos további kedvezménnyel jár; itt többet olvashatsz róla, az információkat folyamatosan bővíteni fogjuk:
https://gyuttmentfesztival.hu/partoloi-tagsag-2022/
A Találkozó programja?
Az idei Találkozó kiemelt témája a hálózatosodás, kapcsolódás lesz, az udvarok, terek több programja is kapcsolódik majd ehhez. Emellett idén fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet a vízre, ezért ezzel is több programban foglalkozunk majd külön.
? Gazdálkodók tere: a környezettudatos gazdálkodás alapjai. Idén arról lesz szó, hogyan jutunk el a kisléptékű kertészkedéstől a kiköltözésig – és hogy mindeközben hogyan építsünk kapcsolatokat, hálózatot másokkal. Tehát balkonládától a faluig.
? Építők tere: a természetes építkezés módszereinek bemutatása. Idén megjelenik a közösségi energia, a körforgásos városmodell és a környezettudatos területhasználat.
? Közösségi udvar: a közösségekben megjelenő dinamikák. Idén a közösségindítás, ezen belül a személyes kapcsolatok, a bizalom, az önmagunkhoz való kapcsolódás áll majd a fókuszában: megnézzük, mi a legkisebb prototípusa a közösségnek, és hogyan jutunk el lépésről-lépésre a kiköltözői közösségig. De arról is szó lesz, hogyan lehet újraindítani egy közösséget.
? Gyógyító tér: minden, amit a népi gyógyászatról tudni kell. Idén az öngyógyítás alapjai állnak majd a középpontban.
? Gyerektér: játékos foglalkozások a kisebbeknek.
? Piactér: jóságok helyi kézművesektő, termelőktől, és kézműves workshopok.
? Nyílt tér: a látogatók bemutatkozó tere.
Idén újdonság:
? SEEEN-pad: bemutatkoznak szerb-horvát-szlovén gyüttment barátaink
Esténként: egy kis zene és beszélgető körök a tűz mellett. ?