Grüne Kiste | Kiállításmegnyitó és projektindítás

  • Csütörtök, 2022. május 5. 16:00

  • Ráday utca 58, 1092 Budapest
  • Goethe-Institut Budapest
  • Ingyenes
  • Link megnyitása

Leírás

A fenntarthatóság hónapjai a Goethe Intézetben!
Májusban, júniusban és júliusban a fenntarthatóságot állítja munkájának középpontjába a Goethe Intézet, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a téma fontosságára – és mert meggyőződésük, hogy mindannyian tehetünk valamit a fenntartható életért.
Május 5-én felavatják a Dolgok Könyvtárát!
A könyvtárak olyan intézmények, amelyek küldetésükből adódóan nem a birtoklásra, hanem a megosztásra összpontosítanak, és így az állandó fogyasztás ellen dolgoznak. A klasszikus könyvtári médiumokon túl négy tematikus területen (Kirándulás/piknik/szabadidő, Gyermekek szórakozása, Közösségi média eszközök, Csináld magad) bővítették ki kínálatukat. Olyan tárgyakat kínálnak kölcsönzésre, mint például longboard, diszkógömb vagy projektor, amelyekre általában csak alkalmilag van szükség. Mostantól nem kell megvásárolni ezeket a dolgokat, hanem a hagyományos könyvtári kártyával ingyenesen kikölcsönözhetik őket.
Ugyanaznap mutatják be a könyvtárban Anda Kata Felhőtlen zöld című installációját, amely kizárólag újrahasznosított anyagokból áll. Mindezt egy érdekes tudnivalókat tartalmazó webdosszié és egy fenntarthatóság-témájú, kis könyvkiállítás egészíti ki.
A témában workshopokat is szerveznek!
Gyerekeknek:
május 6., péntek 15:00-18:00 Lávasárkány
június 3., péntek 15:00-18:00 Űrhajó építés
július 1., péntek 15:00-18:00 Kinetikus robotok
Felnőtteknek:
május 7., szombat 10:00-13:00 Cyanotípia készítés
június 4., szombat 10:00-13:00 Bevásárló szötyő készítés
július 2., szombat 10:00-13:00 Kosárkészítés régi textilből