Fogadj örökbe egy gombarönköt a Marczin

  • Vasárnap, 2022. február 27. 09:30

  • Marczibányi tér 5/A, 1022 Budapest
  • Boszorkánykörök Gombaiskola , Marczibányi Téri Művelődési Központ
  • Ingyenes

Leírás

Talán már Te is hallottad, hogy Bel-Buda egyik legkedvesebb közkertje, a Marczi kert hamarosan permakultúrás tervek szerint gazdagodik fajokkal, élőhelyekkel, kapcsolódási lehetőségekkel. Ez a Marczi Jam, melybe könnyen becsatlakozhatsz február utolsó vasárnapján, a rönkoltó műhelyen és közösen tönkremegyünk!

A közösségi rönkoltó műhely során megismerkedhetsz a kerti kalapos gombák éltetésének egyszerű lehetőségeivel és örökbe is fogadhatsz egy rönkön növő gombatelepet! Ha tudsz rá vigyázni, haza is vihetsz magaddal egyet.

A kerületben döntött faalapanyagra laskát, shiitakét és téli fülőkét fogunk oltani és védett helyeket alakítunk ki számukra. A műhely folytatásaként tavasz végén termőre fordítjuk a nyári fajokat és ősszel a hidegkedvelőket.
Az örökbefogadó fő feladata, hogy a gomba sose száradjon ki. A gondoskodást akár 3-5 éven keresztül is gombával hálálja meg a telep.
Simán lehet, hogy friss gombát szedhetsz majd a kertben egy szokásos kerti séta során!

A közös munkát bográcsos gombapaprikással ünnepelheted meg a szervezőkkel, résztvevőkkel, amihez a Gombaparadicsom gombáit fogjátok felhasználni.

A szervezők az első 25 regisztrálónak tudunk biztosítani ebédet. Mellé Bozzai Dani varázsol kenyeret nektek. A műhelyt Hódi Csilla vezeti.

A műhely mindenki számára nyitott: lesznek nehezebb és könnyebb munkafolyamatok.

A szervezők szívesen fogadnak adományt, 4000 Ft ajánlott értékben. Illetve ha szeretnéd támogatni, akár nagyobb összeggel a projektet, amennyit jó szívvel jelenleg megengedhetsz magadnak, azt szívesen veszik.
A projekt fenntartója a Kibontakozó Alapítvány – számlaszám: 11600006-00000000-96915626

Részvételi szándékodat a marczi@marczi.hu email címen február 25-ig jelezd!