Fiatalok bevonása a településfejlesztésbe és az önkormányzatiságba

  • Szerda, 2023. május 10. 15:00

  • Liliom utca 48, 1094 Budapest
  • Klímabarát Települések Szövetsége
  • Ingyenes
  • Link megnyitása

Leírás

Főszerepben a fiatalok
A helyi fiatalok bevonása egy település életébe elengedhetetlen annak sikeressége és jóléte szempontjából. Ennek szellemében a Klímabarát Települések Szövetsége és a Magyar Urbanisztikai Társaság Fiatal Urbanisták Tagozata a „Fiatalok bevonása a településfejlesztésbe és az önkormányzatiságba” címmel szakértői kerekasztal-beszélgetést szervez; melyen meghívott vendégeink fiatal, 30 év alatti polgármesterek, lokálpatrióta civilek és gyakorló városfejlesztési szakemberek, akik együtt keresik a lehetőséget a fiatalok bevonására a saját településükön és saját munkájuk során.
A beszélgetés célja, hogy az önkormányzatok, közigazgatásban dolgozók és az érdeklődők megismerhessék, hogy a fiatal döntéshozók és szakemberek milyen nehézségekkel szembesülnek munkájuk során a fiatalok bevonásával kapcsolatban és személyükön keresztül jó példát mutassanak a működő, jó gyakorlatok, tapasztalatok megosztásával, továbbá az alkalmazható megoldási lehetőségek és eszközök megvitatásával.
A rendezvény időpontja 2023. 05. 10-e, 15:00 óra.
Helyszín: Magyar Urbanisztikai Társaság székháza, Budapest IX. kerület, Liliom utca 48.
A beszélgetés résztvevői:
– Gerencsér Lilla, RÉV 8 Zrt. operatív vezető
– Mikola Gergely, Encs Város polgármestere
– Plachi Attila, Kóspallag Község polgármestere
– Kisbali Bence, a Völgyváros Egyesület elnöke, Salgótarján
A beszélgetés moderátora: Dr. Kocsis János Balázs városszociológus, a Budapesti Corvinus Egyetem habilitált egyetemi docense, a Magyar Urbanisztikai Társaság alelnöke
A részvétel díjmentes, de regisztráció köteles!
Regisztrálni az alábbi felületen lehet, 2023. május 9-ig:
Nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!