Fermentációs utazás – Kimcsi workshop

  • Vasárnap, 2023. február 26. 15:00 - Vasárnap, 2023. február 26. 17:00

  • Margit Körút 16, 1027 Budapest
  • Kele-Nyugati Alkotóműhely , Manyi - kultúrális műhely
  • 5000 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

A koreai konyhaművészet legismertebb étele. Nevének jelentése: alámerített zöldségek. Többszáz féle variációban létezik. Eredete az ősidőkbe nyúlik vissza, első említése Kr.e. 54-ből való. Az elmúlt pár évtizedben elindult világhódító útjára, most már a világ bármely pontján találkozhatunk különböző, a helyi szokásokat és alapanyagokat tükröző kimcsikkel.
Legfőbb alapanyag a kínai kel. Ezen kívül kerülhet bele csili, gyömbér, fokhagyma, jégcsapretek, szójaszósz, alga, halszósz, bébipolip, élő garnéla, répa, osztrigaszósz, újhagyma és sok minden más is.
A tanfolyam során a résztvevőkkel megismerkedünk a fermentáció alapjaival, majd közösen elkészítünk egy adag vegán, gluténmentes kimcsit, amit mindenki saját ízlésének megfelelően ízesíthet és hazavihet.
Kérjük, hozzanak magukkal három, legalább fél literes, jól záródó befőttesüveget.
📅 A részvétel regisztrációhoz kötött, kérünk Facebook üzenetben írd meg nekünk (Kelet-Nyugati Alkotóműhely), ha szeretnél jönni. Érdemes időben jelentkezni, mert a helyek száma korlátozott.
🎫 Részvételi díj: 5000 Ft, ami tartalmazza a hazavihető fermentumok árát (a jegy helyszínen kapható)