Fermentációs utazás – Hosszú Hétvége

  • Vasárnap, 2022. szeptember 11. 14:00 - Vasárnap, 2022. szeptember 11. 15:30

  • Auróra utca 11, 1084 Budapest
  • Auróra , Kelet-Nyugati Alkotóműhely
  • 1500 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

A fermentálás, azaz az erjesztés, a sejtben elsősorban a szénhidrátok, főleg a szőlőcukor energiafelszabadulással járó lebontása, ami akkor következik be, ha a környezetben nem áll rendelkezésre elegendő oxigén. Ez a napjainkban még kevéssé ismert folyamat mélyen áthatja mindennapjainkat, melyre ízlelőbimbóink edzése közepette közösen találhatunk rá, saját ízeinket üvegbe zárva hazavihetjük és hétköznapjaink ízvilágát tehetjük színesebbé általa.
Előadó: Márton Csaba Marcell cukrász végzettségű vegán szakács, aki elhivatottan próbálja felhívni a figyelmet a minőségi étkezésre, s szó szerint receptet adni a kezünkbe, hogy tudatosabban tudjunk táplálkozni. Jelenleg a Manyi konyháját vezeti. Ezen kívül színházi és filmes produktumok létrejöttének résztvevője, színészként, statisztaként is megfordul a színpadon. Életében legmeghatározóbb mégis a konyhaművészet, mely gyermekkora óta szenvedélye, mozgatórugója mindennapjainak. Aktuális kutatási területe a fermentáció, amit mind gyakorlatban, mind elméletben szeretne a közönség elé tárni, s rávilágítani annak pozitív élettani hatásaira.
Az előadó másfél órás interaktív, korokon és földrajzi helyeken átívelő ismeretterjesztő utazásra hívja a tanulni vágyó érdeklődőket, mely után minden résztvevő egy üveg saját fermentummal térhet haza. Ezen kívül belekóstolunk kombuchába, misoba, fermentált cseresznyevirágba, csalamádéba, kovászos palacsintába, házi ecetbe, kimcsibe és fermentált fűszeres citromba is.
Kérjük, hozzatok fejenként egy befőttesüveget, amibe a belevalót hazavihetitek.
A részvétel regisztrációhoz kötött, kérlek Facebook üzenetben írd meg nekünk (Kelet-Nyugati Alkotóműhely), ha szeretnél jönni. Érdemes időben jelentkezni, mert a helyek száma korlátozott.
? Részvételi díj: 1500 Ft, ami tartalmazza az általad elkészített és hazavihető ételek árát (a jegy helyszínen kapható)