Fermentációs utazás – Erjesztett italok – Kombucha
-
Vasárnap, 2023. március 19. 15:00 - Vasárnap, 2023. március 19. 17:00
- Margit Körút 16, 1027 Budapest
- Kelet-Nyugati Alkotóműhely , Manyi - kultúrális műhely , Nyami büfé
- 5000 Ft
- Link megnyitása
Leírás
A legrégebbi leletünk fermentációval kapcsolatban 9000 éves, Kínából ered. Egy agyagkorsóban talált mézbor maradványról van szó. A fermentált, azaz erjesztett italok története szorosan összekapcsolódik az emberiség történetével.
Ezen italok előállításáról lesz szó mind elméletben, mind gyakorlatban a tanfolyam folyamán.
Kóstolni és készíteni fogunk mézbort, kvászt, kombuchát és ginger bugot, azaz gyömbérsört is. Ezen alkalom során kiemelten fogunk foglalkozni a kombuchával.
Kóstolni és készíteni fogunk mézbort, kvászt, kombuchát és ginger bugot, azaz gyömbérsört is. Ezen alkalom során kiemelten fogunk foglalkozni a kombuchával.
Kérjük, mindenki hozzon négy, jól záródó befőttesüveget!
A részvétel regisztrációhoz kötött, kérünk Facebook üzenetben írd meg nekünk (Kelet-Nyugati Alkotóműhely), ha szeretnél jönni. Érdemes időben jelentkezni, mert a résztvevők száma limitált 20 főben.
Részvételi díj: 5000 Ft, ami tartalmazza a hazavihető fermentumok árát (a jegy helyszínen kapható)
A tanfolyamon kóstolt italok rendelkeznek alkoholtartalommal, ezért a résztvevőket kérjük, gondolják meg milyen módon érkeznek az alkalomra.