Fenntartható döntések, tudatos városlakók – Hűsölj és zöldülj velünk!

  • Szerda, 2023. július 26. 17:30

  • Saru utca 11, 1111 Budapest
  • Green Guide Budapest , Greenvolve- Green Cities with Smart Citizens , HuMuSz Szövetség
  • Ingyenes

Leírás

2023. július 26-án minden érdeklődőt szeretettel várunk egy közös gondolkozásra arról, hogyan lehet a zöld városokhoz kapcsolódó ismereteket és az aktív állampolgárság kompetenciáit ötvözve egy valóban tudatos és fenntartható életet élni. Ehhez kapcsolódóan jó tanácsokkal és tippekkel szolgálnak majd a szervezők: a Humusz Szövetség mellett a Green Guide Budapest és a CAM Consulting Kft. munkatársai.
– Mik lehetnek a mindannyiunk életét kitöltő hétköznapi tevékenységek zöld alternatívái? Milyen bevált módszereket és tudatos megoldásokat érdemes beépítenünk a mindennapjainkba?
– Mit érdemes tudni a komposztálásról? Hogyan komposztáljunk városban? Mi az a közösségi komposztálás, és hogyan tudnék csatlakozni egy komposztközösséghez?
– Mihez kezdjünk a szekrényünkben lapuló, de már régóta nem viselt ruhadarabokkal? Létezik-e egyáltalán fenntartható divat?
– Hogyan tudjuk hatékonyan formálni a városukat? Hogyan tudunk felelősen részt venni a döntéshozatalban, amely közvetlenül érint minket?
Többek között ezekre a kérdésekre is keressük majd a válaszokat a Greenvolve projekt lakossági rendezvényén, amelyre a Humusz Házban kerül sor, és ahol a résztvevőket a Humusz Szövetség, a Green Guide Budapest és a CAM Consulting Kft. munkatársai látják el jó tanácsokkal.
A rendezvényen a résztvevők a Humusz közösségi komposztpontjának használatára is regisztrálhatnak!
Továbbá minden résztvevő környezetbarát meglepetést választhat magának!