Erdőkertek és gombák

  • Szombat, 2023. szeptember 23. 09:30 - Szombat, 2023. szeptember 23. 17:00

  • Lövőház utca 30, 1024 Budapest
  • Ökokert permakultúra
  • 20000 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

Mindig is érdekelt az erdőkertek és gombák varázslatos világa?
Akkor gyere el Blunck Réka permakultúrás tervező, az ELTE Humánökológia szak Permakultúra oktatójának és Mészáros Attila gomba szakellenőr workshopjára!

Az eseményen többek között megtudhatod, hogy milyen módszerekkel érdemes előkészíteni és kialakítani saját erdőkertedet, milyen növényeket érdemes telepíteni, de természetesen az erdőkertek történelméről és előnyeiről is szó esik majd.
A gombák világába Mészáros Attila fog bevezetni. Szó lesz az ehető és gyógygombák termesztési lehetőségeiről, jótékony hatásairól, mint például a talaj regenerálás vagy épp elengedhetetlen lebontó szerepükről, amely nélkül elárasztana minket a növényi hulladék. Kerüljünk közelebb a gombák varázslatos, sokszínű felhasználásához!
Természetesen a kérdésfeltevésre is lesz idő!

A pontos lebontást itt találod:
09:30 – 10:00 Bemutatkozás
10:00 – 11:00 Erdőkertek definíciója és történelme
11:00 – 11:30 Szünet
11:30 – 12:30 Ismerkedés a gombák működésével
12:30 – 13:30 Ebédszünet
13:30 – 15:00 Erdőkerti növények + telepítés
15:00 – 15:30 Szünet
15:30 – 17:00 A gombák gyakorlati termesztése
17:00 – 17:30 Visszajelző kör, kérdések

Az egy napos esemény helyszíne: 1024 Budapest Lövőház utca 30. A Széll Kálmán tér mögötti épületben a helyek limitáltak, így időben jelentkezz!
A helyszínen bio teát és kávét biztosítunk, az asztalra szívesen várunk nasikat, melyeket a résztvevők megoszthatnak egymással. Az egy órás ebédszünetben az általad hozott étel megmelegítésére van lehetőség, de a Lövőház utca is ellát számtalan étkezési lehetőséggel.
Azoknak is érdemes eljönni, akik már részt vettek más eseményemen mivel egy teljesen új anyagról van szó. Előismeret nem szükséges, a workshop elvégzéséhez elég egy nagy adag kíváncsiság!
Jelentkezni a permakulturakert@gmail.com e-mail címen lehet kérlek írd bele a teljes nevedet, a workshop és az időpont nevét. A fizetés előre utalással történik. A visszaigazolási e-mailben fogod találni az utalási adatokat és a további részleteket.

Az egy napos workshop ára 20.000 Ft/ fő.
A workshop ára magába foglalja az előadásokat, foglalkozásokat, terembérletet, tea és kávé fogyasztást, illetve az előadások anyagait.

Fontos nekünk, hogy a tudás szabadon áramolhasson és annak is legyen hozzáférése, aki nem engedheti meg magának a teljes összeget. Ebből kifolyólag egy támogatott helyet biztosítunk, amelynek az ára 5000 Ft. Ha élni szeretnél ezzel a lehetőséggel akkor kérlek küldj nekünk egy részletes e-mailt az indoklással.
Arra is van lehetőség, hogy támogasd ezt a törekvésünket, hogy hosszú távon is biztosíthassuk a támogatott helyeket. Támogatásod összegét te magad szabhatod meg.
Az árak forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFÁ-t.

Bármi kérdés esetén keress bátran üzenetben vagy a fent említett e-mail címen!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Mindenkinek ajánljuk a workshopunkat, akinek a permakultúra a hobbijuk és ezt szeretnék fejleszteni miközben új kapcsolatokra tesznek szert.
A folyamat eredményét az együttes cselekvés és a közös munka adja a bemutató előadásokkal kiegészítve.
A workshop alatt a résztvevők által behozott témákról is van lehetőség beszélni, a gyakorlati projektek a résztvevők által lesznek megtervezve és megvalósítva.