Erdőfürdő jógagyakorlatokkal Normafán

  • Péntek, 2023. július 28. 18:00

  • Konkoly-Thege Miklós út 4, 1121 Budapest
  • Nagy Tamara
  • 8000 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

• Mi az az erdőfürdő? ????
Az erdőfürdő egy japán eredetű módszer (shinrin yoku) a természetben való elmerülésre, feltöltődésre, kikapcsolódásra a mai rohanó világból.
Japánban az 1980-as években kezdték a fák gyógyító erejét vizsgálni, hogy megoldást találjanak a túlterhelt, leginkább számítógép előtt dolgozó, stresszes életmódú emberek számára.
Ekkor alakult ki az erdőfürdőzés és erdőterápia módszere, amely azóta tudományosan is igazolt jótékony hatásairól. Ennek köszönhetően egyre inkább elterjedt, és mára már világszerte vannak gyakorlói, vezetői.
Egy erdőfürdőzés során kis csoportban, az érzékszerveink bevonásával, tudatosan sétálunk az erdőben, ahol az erdőfürdő-vezető úgynevezett meghívásokkal segíti az elmerülést és a kapcsolódást a természethez.
• Erdőfürdő és jóga ????‍♀️
Erre a sétára néhány jógagyakorlattal is készülök, de ne aggódj, akkor is nyugodtan csatlakozz, ha sosem jógáztál még, és jógaszőnyegre sem lesz szükséged. Bár az erdőfürdőzés egyik alappillére a kifelé figyelés, és a természetre való fókuszálás, úgy gondolom ez az alkalom tökéletes arra, hogy megálljunk és befelé is figyeljünk, önmagunkra is időt szánjunk. Hogyan is kapcsolódhatnánk a megfelelő minőségben másokhoz (vagy a természethez), ha önmagunktól is „eltávolodtunk”?
• Mire számíts ????
✨ Lassú séta, könnyű terepen, rövid távon, nem teljesítménytúra
✨ Egyszerű meghívások (gyakorlatok, amikre bármikor mondhatsz nemet)
✨ Csend és biztonságos, támogató közeg
✨ Könnyed jógagyakorlatok, amiket bármilyen felszerelés és tapasztalat nélkül is el tudsz végezni
✨ Befelé figyelés, rövid meditáció
✨ Teaceremónia
• Mit hozz magaddal ????
Vizet, esetleg egy pulcsit vagy párnát, amire leülhetsz, ha a földre nem szeretnél. Kényelmes öltözetben érkezz és megfelelő, zárt cipőben.
• Rólam ????
2022 nyarán végeztem a Nádúr Integrative Forest Therapy magyarországi okleveles képzésén, azóta vezettem egyszemélyes, illetve kisebb és nagyobb csoportos erdőfürdőket is.
2022 őszén Hatha jógaoktató képzésen vettem részt a Samadhi jógastúdióban, majd szintén itt 2023 tavasszal a Flow jóga képzést is elvégeztem. Március óta oktatok angol és magyar nyelven is a Jóga21 stúdióban.
???? Helyszín:
Normafa
Találkozó pont: Normafa parkoló, Távcső utca felőli vége
☀️ Időpont:
Július 28. péntek, 18:00 – 20:30
???? Részvételi díj:
8.000 Ft
Amennyiben rendelkezel kuponnal, a részvételi díj:
10%-os kuponnal: 7.200 Ft
30%-os kuponnal: 5.600 Ft
50%-os kuponnal: 4.000 Ft
???? Jelentkezés:
Jelentkezési határidő: Július 26. 12:00
A jelentkezés a részvételi díj befizetésével és az alábbi jelentkezési lap kitöltésével teljes:
Számlaszám:
Wise
12600016-14097728-96240940
Nagy Tamara
Megjegyzés rovatba írd kérlek, hogy „erdofurdo”, illetve ha rendelkezel kuponnal, kérlek írd mögé a kódját.
???? A jelentkezést lemondani 48 órával előre van lehetőség, ebben az esetben a teljes díj megtérítésre kerül. 48 órán belüli lemondás esetén a részvételi díj 50%-a kerül megtérítésre.
Minimum létszám: 3 fő
Maximum létszám: 12 fő
???? Bármilyen kérés, kérdés esetén kérlek fordulj hozzám bizalommal Messengeren, vagy a nagy.tamara5@gmail.com e-mail címen.