Én vagyok Greta – Filmvetítés

  • Péntek, 2022. március 11. 17:30

  • Nádor utca 15, 1051 Budapest
  • Fridays For Future , Verzió Fillmfesztivál
  • Ingyenes
  • Link megnyitása

Leírás

Én vagyok Greta filmvetítés
– a Fridays for Future és a Verzió Filmfesztivál szervezésében
Én vagyok Greta
(I am Greta, rendezte: Nathan Grossman, Svédország, 2020, 98 perc, svéd és angol nyelven, magyar felirattal)
A világhírűvé vált tinédzser klímaaktivista, Greta Thunberg útja az egyszemélyes iskolai sztrájktól az ENSZ klímacsúcsig, még soha nem látott felvételeken. Milyen az az újságok címlapjain nem látható Greta Thunberg, aki 15-16 évesen vezetőket megszégyenítő bátorsággal és egyenességgel beszél politikusokkal, miközben az egész világ szeme rá szegeződik, és aki mindeközben egy csendes, szégyenlős, a kortársai közé be nem illeszkedő kamaszlány? Nathan Grossmann rendező már akkor forgatott Gretával, amikor még nem volt világhíres, és ezáltal egészen közelről és őszinte pillanatokban tudja láttatni az utóbbi években a zöldmozgalom ikonjává vált, a Times magazin által 2019-ben az Év Emberének választott Thunberget.
A film a Verziótékában nézhető, amely egy online filmkönyvtár, ahol egész évben nézhettek dokumentumfilmeket!
Infó és filmek itt.
A magyarországi Fridays For Future mozgalom idén tavasszal február 18. és április 22. között tíz héten át újra az utcán tüntet, hogy felhívja a figyelmet az ökológiai és klímaválság súlyosságára. A március 25-i alkalom az egész világon egyszerre megtartott Globális Klímasztrájk. A budapesti klímasztrájk délelőtt 10 órakor indul a Deák Ferenc térről a Kossuth Lajos térre.
Helyszín: Közép-európai Egyetem, Bp 1051 Nádor utca 15. Auditórium
Időpont: 2022. március 11. 17:30
Figyelem: Belépés kizárólag védettségi igazolvány/app felmutatásával. Az épületben maszk viselése és a távolságtartás kötelező.