Egészséges kert, Kert és egészség a Föld napján!

  • Szombat, 2023. április 22. 13:30 - Szombat, 2023. április 22. 18:00

  • Kis Diófa utca 4, 1077 Budapest
  • KÉK - Contemporary Architecture Centre , Közösségi Kertek , Közösségi Kertek és Kisdiófa Közösségi Kert
  • Ingyenes
  • Link megnyitása

Leírás

Hány irányból közelíthetünk az egészséges táplálkozáshoz? Számtalanból, ezért mi most a KERTET választottuk, hogy a dolgok “gyökerénél” kezdjük! Belvárosi oázisunkba hívtunk el hatalmas tudással bíró okleveles kertészmérnököket, akik elmondják nekünk, hogyan lehet vegyszermentes, egészséges és csodás zöldségeket az asztalunkra tenni. Kezdjük a jó talajtól, hiszen az mindennek az alapja.
Segítséget kaphatunk abban, hogyan érdemes fenntartható veteményest kialakítani, vagyis miként lehet víztakarékosan, gyomlálás nélkül, mégis gyommentesen kertet művelni az egymást segítő növények ismeretében. Ha “okosan” kertészkedünk, az nem csak a kertnek jó, de időt is spórolunk vele.
Vendégeink:
Dr. Fekete Szabolcs okleveles kertészmérnök mesél nekünk a tavaszi kerti teendőkről, balkon- és párkánykertészkedésről, hogy kertkapcsolat nélkül is legyen esélyünk némi saját terményre.
Papp Orsolya kertészmérnökként végzett, és az egyetem után pár évet botanikai kutatással töltött, mely időszak megalapozta az ökológiai gazdálkodáshoz kapcsolódó tudását. Ezután ökokertet vezetett és gondozott, erdei iskolai foglalkozásokat tartott, biozöldség-termesztési üzemrészt irányított. Jelenleg az ÖMKi-nél az ökológiai gyümölcs-, zöldség- és gyógynövénytermesztés szakreferenseként dolgozik, ennek keretében kutatást, oktatást és szaktanácsadást végez.
Varga Szabolcs agrármérnök, növényvédelmi szakmérnök és Vargáné Topor Erika okl. kertészmérnök, közgazdász-mérnöktanár a térségükben meghatározó szerepet töltenek be az alternatív gazdálkodási módszerek, a biogazdálkodási szemléletek, a fenntartható mezőgazdaság felé mutató törekvések terén. Saját gazdaságukban előállított zöldségekből és gyümölcsökből egy manufaktúrát is működtetnek, ahol a száraztésztától kezdve a chili szószokon át számos más finomságot is készítenek.
A Kertportál Online Magazinjuk, immáron 15 éve segíti a hobbikertészeket és a kisebb gazdaságokat abban, hogy a kertészeti tudásuk bővülhessen, hogy kiskertjeiket fenntarthatóan és ökotudatosan tudják művelni. https://www.kertportal.hu/
Eseményünk ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Kérünk, válaszold meg ezt a pár kérdést, és mentsd el a dátumot:
https://forms.gle/YG3twRdth4fJywS96
Nyilvános rendezvényeinken fotó és videó felvételek készülhetnek, amelyeket a KÉK kizárólag dokumentációs és promóciós célra használ fel.
A program a nemzetközi Auchan Alapítvány támogatásával, a „Közösségi Kertekkel a Tudatos Városi Életmódért” című projektünk keretében valósul meg.