Climate Game: Vége a játéknak?

  • Csütörtök, 2023. április 6. 18:00 - Csütörtök, 2023. április 6. 20:00

  • Lövőház utca 35, 1024 Budapest
  • CEEweb for Biodiversity , Európa Pont
  • Ingyenes
  • Link megnyitása

Leírás

Előadás, játék és beszélgetés

Game over? Vagy mégsem? Szeretsz játszani nagy tétekben is? Ha rajtad múlna bolygónk sorsa, TE mit tennél? Játssz és mindannyian nyerünk!

A „Planéta – A tiszta játszma” egy olyan lebilincselően izgalmas társasjáték, melyben az éghajlatváltozás kegyetlen következményeivel küzdünk meg – ezúttal az Európa Pontban.

Ebben a „klímajátékban” a túlélésért küzdünk! Hogyan vagyunk képesek megőrizni a biodiverzitást? Miért és hogyan legyünk „éghajlatigazságosak”? Sikerül-e enyhítenünk a visszafordíthatatlan hatásokon?

Aki beszáll a küzdelembe és tudja, mit kell tennie, nyerni fog!

Ezen az estén a PersonaR mobilapplikációját, a „Climate Game” appot is kipróbálhatod. Ezzel az alkalmazással nyomon követheted hétköznapi döntéseid és szokásaid hatását, megtudhatod mekkora a szénlábnyomod, és ha már tudod, az is világos lesz számodra, hogy mivel csökkentheted.

Ráadásképpen bemutatjuk „Climate Compact” online oktató programot is, melyet azért hívott életre a CEEweb csapata, hogy bárki a neten is képezhesse magát az éghajlatváltozás káros hatásaival kapcsolatban és felfegyverkezzen a lehetséges megoldásokkal.

Érdekel, hogyan lehet az éghajlatklímaváltozás témáját a játék eszközeivel megközelíteni? Vegyél részt Farkas Eszter workshopján és mindenre fény derül!