14. Budapesti Építészeti Filmnapok

  • Csütörtök, 2022. március 3. 19:00 - Vasárnap, 2022. március 6. 23:00

  • Bajcsy-Zsilinszky út 36-38, 1054 Budapest
  • KÉK – Kortárs Építészeti Központ
  • 1750 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

„Think global, act local!” Az eredetileg Patrick Geddes várostervezőtől származó koncepció most aktuálisabb, mint valaha.

A 14. Budapesti Építészeti Filmnapok ennek nyomán nem kisebb küldetésre vállalkozik, mint hogy bemutassa azt a sokszereplős, gyakran láthatatlan szálakon mozgó vagy éppen mozgatott, komplex rendszert, mely a közvetlen környezetünk formálásáért felelős. A szolidaritás hiányával és a kizsákmányolással ugyanis romokat és sivatagokat hagyunk magunk mögött. Azonban ha találkozásokat hozunk létre, inspirálunk és értékeket őrzünk meg, egy jobb társadalom lehetőségét teremtjük meg. Ebben a kontextusban különösen fontos a mérnökök, építészek, urbanisták és designerek szerepe. Ahogy ezen a fesztiválon másfél évtizede hirdetjük, a környezetformálás globális cselekvés: ACT GLOBAL!

A Kortárs Építészeti Központ szervezésében megvalósuló fesztivál küldetése, hogy évről évre körképet adjon a világot, a régiót és Magyarországot aktuálisan foglalkoztató építészeti kérdésekről, valamint találkozási pontként szolgáljon építészek, filmkedvelők és érdeklődők számára egyaránt. Az építészetet és városfejlesztést közös ügynek tekinti, ezért célkitűzése, hogy párbeszédet kezdeményezzen az épített és nem épített környezetről, továbbá gondosan válogatott programjával gondolkodásra és cselekvésre ösztönözze közönségét.

Házban laksz? Szereted a filmeket? Lépj át a határokon, nézz körül a világban, inspirálódj és cselekedj! Találkozunk március 3-6. között a Toldi moziban!