Botanique Showroom Pop Up Növényvásár

  • Szombat, 2022. február 19. 15:00 - Szombat, 2022. február 19. 22:00

  • Bogdáni út 1, 1033 Budapest
  • Botanique Showroom , Grofie , Super Channel
  • 1000 Ft

Leírás

Budapest legújabb növényvására az egyre izgalmasabb arcát mutató Óbuda egyik karakteres helyszínén, a Harisnyagyárban található Studio Kvarda-ban debütál, február 19-én szombaton.

A 15.00-tól 22.00-ig tartó daytime eseményen a különleges hangulatról és a vásárlási élményről válogatott grafikus és fotós munkák, dj set-ek, fény installáció, finom ételek, italok és a Hármashatár-hegy csodás naplementéje gondoskodnak. A vásár zenei illusztrálásáért Sun Levi, Hanzee, Tink a Mulató Azték és DJ Johnny Drama fog felelni, őket pedig Pásztor „Pászti” Ákos, a Los Orangutanes zenésze kíséri fuvolán. A kiállított design termékek között Rácmolnár Milán fotós képei, valamint a Barbara Pattern és Ghyczy Dia válogatott grafikái mutatkoznak be. A térben létrehozott chill zónákat az Ahrend design bútor cég varázsolja még otthonosabbá, ahol izgalmas magazinokat és albumokat lapozgatva lehet majd élvezni a városi oázist.

A Botanique Showroom egy olyan pop-up eseménysorozat legelső állomása, ahol a fenntarthatóság, a zöld életmód és a növények kerülnek főszerepbe.

A helyszínen felkészült kertész szakemberek látják el tanácsokkal a vásárlókat, akik a növények helyspecifikus kiválasztásától a gondozásukig mindenféle hasznos információt megkaphatnak majd.

És hogy a növények mellett néhány inspiráló gondolatot is hazavihessenek magukkal az odaérkezők; a Botanique Showroom vendégei között ott lesznek többek között olyan meghívott szakértők is, akikkel a zöld gondolkodás, fenntarthatóság és a wellbeing témáját, komplex kihívásait járják majd körül.
A fenntarthatóság témában meghívott vendégek: Buru Évi és Tomaj Zsófi a Körforgásban Podcast műsorvezetői, Boldizsár Máté a Salt Budapest vezetője és tulajdonosa, Eke Angéla színésznő, Frankó Luca környezetpszichológus, Horváth Boldizsár a Farm2Fork alapítója, Kenyeres István biotechnológus, a Biopolus alapítója, Kozma Gergő az Ecopunk Fesztivál szervezője, Őrfi Eszter a Greenster alapítója, Őrfi József építész, valamint Simon Anita az Alteo fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese.

A szakmai beszélgetésnek a környezettudatosságot és a fenntartható designt képviselő InnoConcept bemutatóterme ad otthont. A beszélgetés házigazdái Péli Noémi az InnoConcept alapítója és Remete Tibor a Super Channel stratégiai és kreatív igazgatója.

A Botanique Showroom eseménye a zöld beltéri megoldásokkal foglalkozó Grofie és a Super Channel design ügynökség kollaborációjában valósul meg.